Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις για το αύριο της χώρας με αυτοδύναμη ΝΔ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως δεν είναι ώρα για «πειράματα» στις εκλογές κι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μία «θολή κυβέρνηση συνεργασίας»

Θεοδωρικάκος: «Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις για το αύριο της χώρας με αυτοδύναμη ΝΔ»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Οι κρίσιμες εκλογές, εκεί που θα παιχτεί η ιστορία είναι οι πρώτες εκλογές. Από το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών που θα έχουμε μπροστά μας τον Μάϊο θα δείξει ο ελληνικός λαός τι είδους κυβέρνηση θέλει. Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι και αυτοδύναμη» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μάλιστα, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη πολιτική, ένα ολοκληρωμένο προεκλογικό πρόγραμμα και δεν κρύβεται πίσω από ασάφειες, θολές τοποθετήσεις και διφορούμενες θέσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις και για το αύριο της χώρας αλλά και καθαρές λύσεις στις εκλογές με αυτοδύναμη ΝΔ».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών και την ανανέωση της λαϊκής εντολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία ακόμα τετραετία: «Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις εκλογές γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική άλλη λύση στη χώρα και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες που δεν έχουν καμία διάθεση για αστάθεια και πειράματα. Από τους υπόλοιπους, δεν βλέπουμε εναλλακτικές πολιτικές, δεν βλέπουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση, μία σοβαρή αντιπρόταση και γι' αυτό καταφεύγουν στην καταστροφολογία και τις συκοφαντίες. Είμαστε απολύτως αξιόπιστοι, ότι είχαμε πει πριν τις εκλογές το κάναμε πραγματικότητα, ακούμε τη φωνή της κοινωνίας. Είμαστε τμήμα της κοινωνίας και υλοποιούμε το σχέδιο και ξέρουμε να διορθώνουμε λάθη και αδυναμίες».

Επίσης, διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση για την σημασία του αποτελέσματος της κάλπες ότι «εκλογές γίνονται για να απαντηθούν τα διακυβεύματα, οι ανάγκες, τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία είναι τα καλύτερα εισοδήματα, οι καλύτεροι μισθοί, οι καλύτερες προοπτικές όλων των πολιτών, η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση του κράτους. Η ΝΔ καταθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και καταθέτει το έργο της προηγούμενης τετραετίας. Αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προϋπόθεση για να γίνουν αυτά είναι να υπάρχει σταθερότητα. Και σταθερότητα υπάρχει όταν υπάρχει αυτοδυναμία. Η ΝΔ προσέρχεται σε εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. Λέμε ξεκάθαρα στους Έλληνες δεν είναι ώρα για πειράματα, δεν είναι ώρα για αστάθεια, δεν είναι ώρα για να γυρίσουμε πίσω. Πρωθυπουργός της χώρας είναι αυτός που πέτυχε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες ημέρα, ήταν κατηγορηματικός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι αυτοδύναμος. Και στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα και γι' αυτό μιλάει για κάποια θολή κυβέρνηση συνεργασίας για την οποία ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία τύχη να την κάνει γιατί οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις το αρνούνται».

Ειδικά για την πρόταση Ανδρουλάκη για μία κυβέρνηση συνεργασία με «τρίτο» πρόσωπο στην θέση του πρωθυπουργού, που δεν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε με νόημα πως «η πολιτική αυτή τοποθέτηση βάζει μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο. Αντί να μας πει τι προτείνει για την χώρα, ποιο είναι το δικό του πρόγραμμα, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα, μας μιλάει μόνο για πρόσωπα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Ανδρουλάκη ότι στο παρελθόν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουμε συνεργαστεί με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, της ΝΔ. Και ήταν μία πετυχημένη συνεργασία».

Επιθέσεις κατά του Νίκου Παπαθανάση

Αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Παπαθανάση, που δημοσιεύτηκαν από συγκεκριμένη εφημερίδα και αναπαράχθηκαν από πολιτικούς ως γεγονότα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Παπαθανάσης είναι ένα ακόμα από τα θύματα που επιχειρεί να κάνει το προπαγανδιστικό σύστημα πέριξ του Documento, το οποίο προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται να δεχόμαστε αυτές τις επιθέσεις. Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, είναι η μεγαλύτερη λαϊκή παράταξη όλης της Ελλάδας και εγγυάται τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων, μακριά από ταξικούς και τεχνικούς διαχωρισμούς του χθες».

«Βαθιά επικίνδυνη και φασιστική η αντίληψη Πολάκη»

Σε σχετική ερώτηση για την πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για δικαστικούς και δημοσιογράφους, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη απάντησε: «Μας ενδιαφέρει η ζωή και η ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαιρέτως. Και γι΄αυτό μας ενδιαφέρει και η ασφάλεια συγκεκριμένων δημοσιογράφων, δικαστών ή ανθρώπων που στοχοποιούνται με αυτόν τον αισχρό, φασιστικό και απαράδεκτο τρόπο από τέτοιου είδους τύπους, οι οποίοι είναι κρίμα να υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτά είναι πρωτοφανείς αθλιότητες και πίστευα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει απαλλαγεί από τέτοιου είδους ανθρώπους και τέτοιου είδους αντιλήψεις. Αντιθέτως, βλέπω ότι πηγαίνουμε σε εκλογές με υιοθέτηση αυτών των λογικών που εκφράζει ο κ. Πολάκης, το οποίο μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Είναι ολοκληρωτικές αντιλήψεις, είναι φασισμός, είναι ντροπή. Σε πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη δεν υπάρχουν τέτοιες λογικές. Η αξιωματική αντιπολίτευση, έπειτα από 4 χρόνια στην εξουσία, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί από τέτοιες αντιλήψεις. Και αντί να απαλλαγεί, τις υιοθετεί και πηγαίνει σε εκλογές ως πολιτική πρόταση. Είναι βαθιά ολοκληρωτική, επικίνδυνη, τυχοδιωκτική και φασιστική η αντίληψη που εξέφρασε αυτός ο κύριος. Ο κ. Τσίπρας θα μετανιώσει που έβαλε ξανά στα ψηφοδέλτια τον κ. Πολάκη».

Η Ελλάδα είναι ισχυρή

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρή και αξιοσέβαστη. Και ο τρόπος για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και να είμαστε σε καλή γειτονία με την Τουρκία, με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, είναι να είμαστε ισχυροί. Και αυτό το πέτυχε αυτή η κυβέρνηση, με ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, με στρατιωτική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ενότητα και την ψυχή που έχουμε όλοι οι Έλληνες, όταν υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας».

Μάλιστα, προσέθεσε ότι αυτό είναι πλέον αντιληπτό και διεθνώς: «Η Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, είναι ο ισχυρότερος παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Και αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα. Αυτό εκφράστηκε με την εξαιρετικά αναβαθμισμένη παρουσία του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Κογκρέσσο, η οποία έχει μείνει ως βασικό μνημείο στην πορεία της Ελλάδας. Είναι σπουδαίο γεγονός, έχει καταστήσει τη χώρα αξιοσέβαστη».

Η αστυνομία και η εγκληματικότητα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η εγκληματικότητα είναι σαν τη λερναία ύδρα», καθώς όπως είπε «πετιούνται συνεχώς κεφάλια γιατί ζούμε σε μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη. Και παρόλα αυτά, υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές επιτυχίες, ειδικά στο κομμάτι της δίωξης ναρκωτικών, έχοντας συλλάβει εκατοντάδες ενόχους αυτή την χρονιά, με πολύ μεγάλες ποσότητες. Η υπηρεσία της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ίσως και η πιο αποτελεσματική υπηρεσία που έχουμε στην ΕΛ.ΑΣ».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη της ενίσχυσης της ασφάλειας των αεροδρομίων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου: «Η αστυνομία έχει καθοριστική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας γιατί εγγυάται ότι η πατρίδα μας είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Ενισχύουμε με 1200 αστυνομικούς όλα τα αεροδρόμια της χώρας».

Δείτε επίσης