Πολιτική

Στη Λαμία η πρώτη μεγάλη εξόρμηση Μητσοτάκη-Ποια τα θέματα στην προεκλογική ατζέντα

Με το βλέμμα στις κάλπες θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας, προτάσσοντας την πορεία της οικονομίας και τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας

Στη Λαμία η πρώτη μεγάλη εξόρμηση Μητσοτάκη-Ποια τα θέματα στην προεκλογική ατζέντα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Φθιώτιδα και συγκεκριμένα η Λαμία θα αποτελέσει τη νέα αφετηρία των προεκλογικών εξορμήσεων του πρωθυπουργού σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα στη Λαμία όπου θα επιθεωρήσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, ανάμεσά τους το επενδυτικό σχέδιο για την αναβίωση της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων από τον Όμιλο Μήτση, θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς αλλά και βουλευτές της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το μεσημέρι θα παρουσιάσει το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Στερεά Ελλάδα» με έργα με κοινωνικό πρόσημο και θα κλείσει την επίσκεψή του με μια μεγάλη ομιλία στις 19.00 σε κομματικό ακροατήριο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα αλλά με το θέμα της επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου και την πλήρη λειτουργία του έως το Πάσχα να κατέχει την πρώτη θέση ο πρωθυπουργός θα προτάξει αυτό το οποίο είπε και στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ότι οι πολίτες θέλουν λύσεις και έργα και όχι στείρες αντιπαραθέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει όμως και κάτι άλλο: την πορεία της οικονομίας. Θα ζητήσει από τους πολίτες να επιλέξουν εκείνον τον κυβερνήτη ο οποίος θα συνεχίσει την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική έτσι ώστε να επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 και την σταθερότητα ή να γυρίσει πίσω σε εποχές αλόγιστης σπατάλης και χαϊδέματος αυτιών και μεγάλων ελλειμμάτων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν και πάλι στην επιτήρηση.

Στο πεδίο αυτό θα επισημάνει ότι η χώρα μας κατάφερε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας και τη μεγαλύτερη πτώση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη και κυρίως ότι έχει θωρακίσει κατά τέτοιο τρόπο το τραπεζικό σύστημα που μέσα σε αυτή την παγκόσμια καταιγίδα όχι μόνο άντεξαν αλλά και οι καταθέσεις των πολιτών είναι προστατευμένες.

Ο πρωθυπουργός με το βλέμμα στις κάλπες θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας αλλά και θα προχωρήσει σε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του ενώ ειδικό βάρος θα ρίξει και στη σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και διαχρονικές παθογένειες στο Δημόσιο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω στη μάχη με το βαθύ κράτος που κρατά τη χώρα πίσω.

Έτσι, θα βάλει απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συντηρεί τις συντεχνιακές αντιλήψεις, δεν συμφωνεί με την αξιολόγηση στο δημόσιο, ενώ παράλληλα κλιμακώνει και την πολιτική του κατά του ΠΑΣΟΚ για να μειώσει τα ποσοστά του και να το αποδυναμώσει ως τρίτο πόλο.

Ειδικά ως προς το ΠΑΣΟΚ και μετά και την επιμονή Ανδρουλάκη στο «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στην ακυβερνησία και την σταθερότητα προτάσσοντας και πάλι τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η επιμονή αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για τρίτο πρόσωπο για την θέση του πρωθυπουργού αλλά και για πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμα υπουργεία όπως είπε χθες από την Σπάρτη, δεν είναι τίποτε άλλο από «ένα φύλλο συκής» για μια μετέπειτα στροφή και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης