Πολιτική

Δημήτρης Τσιόδρας: «Σε εποχές αβέβαιες χρειάζονται σταθερές κυβερνήσεις»

Ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

Δημήτρης Τσιόδρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»


Μία παρέα κοριτσιών στην Θεσσαλονίκη, έβγαλε μία 15χρονη έξω από την πιτσαρία και μία από αυτές άρχισε να τη χτυπάει, όσο οι υπόλοιπες τραβούσαν βίντεο που αργότερα ανέβηκε στο TikTok.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού καταγγέλλει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί της δέχεται επίθεση. Κάνει λόγο για βρισιές, χτυπήματα μέχρι και κάψιμο των μαλλιών της.

«Το νέο νομοσχέδιο για την σχολική βία αντιμετωπίζει με συστημικό τρόπο την επίλυση τέτοιων φαινομένων»
Πάνω σε αυτό το περιστατικό, αρχικά τοποθετήθηκε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρόσφατα, 8 Μαρτίου, ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο στην Βουλή που αφορά την σχολική βία. Αντιμετωπίζει με συστημικό τρόπο την επίλυση τέτοιων φαινομένων και πώς να αντιμετωπίζεται από την σχολική μονάδα τέτοια φαινόμενα».

Δημήτρης Τσιόδρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία καθαρή πρότασης διακυβέρνησης ”θέλω αυτοδυναμία”»

Ο κύβος ερρίφθη ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου και δεύτερη κάλπη το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

«Όταν πας σε εκλογές κρίνεται ποια κυβέρνηση θα έχεις. Αυτή την στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει αυτοδυναμία και έχει εξηγήσει και γιατί. Δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία καθαρή πρότασης διακυβέρνησης ”θέλω αυτοδυναμία”», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τις προτάσεις που έχουν οι άλλες παρατάξεις ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνησης; Ποιοι την αποτελούν; Είναι εντελώς ασαφές και πρέπει πριν τις εκλογές να διευκρινιστεί».

Για τις σχέσεις ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξήγησε ο Δημήτρης Τσιόδρας: «Οκ. Μητσοτάκης είχε προσκαλέσει τον κ. Ανδρουλάκη το βράδυ της εκλογής του και του είπε να συναντηθούν χωρίς καμία ανταπόκριση. Θα μπορούσε να πει καθαρά ότι δεν θέλει συνάντηση κι όχι να λέει ότι δεν μου έχει απευθυνθεί θεσμική πρόσκληση».

«Καλεί στελέχη που πιστεύουν στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Τσιόδρας επεξήγησε την φράση του πρωθυπουργού η καλύτερη επιλογή για την χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, προφανώς από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα».

«Καλεί στελέχη από την κοινωνία, δεν καλεί κανένα στέλεχος από άλλο κόμμα. Καλεί στελέχη που πιστεύουν στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές του 2019 κι έτσι πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και τώρα».

«Η κυβέρνηση κουρελού που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ανακοίνωση που είχε βγει τον Αύγουστο του 2018, όταν είχε κάνει την κυβέρνηση κουρελού ο κ. Τσίπρας, είναι ανακοίνωση που είχε κάνει το κόμμα ”Ποτάμι” και την είχα φτιάξει εγώ», υπενθύμισε ο κ. Τσιόδρας.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε: «Σε εποχές αβέβαιες χρειάζονται σταθερές κυβερνήσεις» και σχετικά με την παραμονή ή όχι της Νίκη Κεραμέως στην θέση της ξεκαθάρισε ότι αυτό το οποίο έχει προταθεί είναι επειδή θα υπάρξουν πανελλήνιες εξετάσεις ο υπηρεσιακός υπουργός να έχει ορκιστεί πριν από τις Πανελλήνιες ώστε να είναι εξαρχής πάνω στο ζήτημα.

Δείτε επίσης