Πολιτική

Τέμπη: Τροπολογία για ακαταδίωκτο της επιτροπής διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Τέμπη: Τροπολογία καθιερώνει το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Διερεύνησης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία με την οποία παρέχεται ασυλία και ακαταδίωκτο στα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Η σχετική τροπολογία βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 της τροπολογίας, ορίζει ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

τεμπη

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «αν ο πρόεδρος ή τα μέλη της επιτροπής διώκονται ή ενάγονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (…) η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπησή τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (….) ή σε δικηγόρο της επιλογής τους (…) η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το Δημόσιο….».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα της επιτροπής έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, ενώ έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις για κάποια πρόσωπα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε παράσχει ασυλία και ακαταδίωκτο και στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Διαβάστε όλη την τροπολογία

Δείτε επίσης