Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Σοβαρά ερωτήματα για το πόθεν έσχες του Γιάννη Ραγκούση

«Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του ακινήτου;», ερωτά η ΝΔ, όταν «δηλώνει ετησίως έως €11.463, που αντιστοιχούν σε ενοίκια έξι ημερών»

Νέα Δημοκρατία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοβαρά ερωτήματα για το πόθεν έσχες του Γιάννη Ραγκούση και τα ποσά που έχει δηλώσει από την ενοικίαση της βίλας στην Πάρο εγείρει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ερωτά: «Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί τη διαφημίζει με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες; Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;».

Και αν «Είναι διατεθειμένος ο κ. Ραγκούσης να δώσει στη δημοσιότητα τις καρτέλες και τα παραστατικά από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων νοικιάζει τη βίλα του, ώστε να συγκριθούν με αυτά που δηλώνει στα πόθεν έσχες του; Όπως και πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα με πισίνα, την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί με ανακοίνωσή της την αξιωματική αντιπολίτευση

«Συνεχίζουν να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στη δανειακή σύμβαση που αφορά το ακίνητο αυτό, φαίνεται ότι το ακίνητο είναι 200 τετραγωνικά. Είναι τουλάχιστον αστείο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί πρώτη κατοικία 200 τετραγωνικών με πισίνα σε νησί του Αιγαίου» Και προσθέτει ότι: «αν ανατρέξει κανείς στις διαφημίσεις του συγκεκριμένου ακινήτου στις διάφορες πλατφόρμες, δηλώνεται ότι είναι 450 τ.μ.»

«Πώς από 200 τ.μ. το υπερπολυτελές ακίνητο έγινε 450 τ.μ.; Έγινε κάποιου είδους νομιμοποίηση; Πότε και με ποιες διατάξεις;« ερωτά η Νεα Δημοκρατία.

Επίσης σημειώνει ότι «το δάνειο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για κοινωνικούς λόγους, ήταν 145.000 ευρώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως το αποπλήρωσε άμεσα» Ερωτά η Νέα Δημοκρατία «Πόσο παραπάνω κόστισε η εν λόγω επένδυση των 450 τ.μ. με την πισίνα και πώς πληρώθηκε; Καλύπτονται αυτά τα ποσά από το πόθεν έσχες του κ. Ραγκούση; Ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία, ενώ τους τουριστικούς μήνες το νοικιάζει για βιοποριστικούς λόγους. Δηλώνονται κανονικά στην εφορία τα ποσά αυτά;»

Τα πόθεν έσχες του Γιάννη Ραγκούση

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και αναγράφεται στο πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «ο ίδιος δηλώνει ετησίως έως 11.463 από το ακίνητο αυτό, που αντιστοιχούν σε ενοίκια έξι ημερών για τη βίλα, όπως παρουσιάζεται στις ιστοσελίδες ενοικίασης.»

Τα εισοδήματα που δήλωνε ο κ. Ραγκούσης για τα έτη 2018, 2019, 2020 στο «πόθεν έσχες» του:

Νέα Δημοκρατία, βίλα Ραγκούση, πόθεν εσχες Ραγκούση, παρος, ανακοίνωση ΝΔ για Ραγκούση , σκανδαλο ραγκουση,

Νέα Δημοκρατία, βίλα Ραγκούση, πόθεν εσχες Ραγκούση, παρος, ανακοίνωση ΝΔ για Ραγκούση , σκανδαλο ραγκουση,

Νέα Δημοκρατία, βίλα Ραγκούση, πόθεν εσχες Ραγκούση, παρος, ανακοίνωση ΝΔ για Ραγκούση , σκανδαλο ραγκουση,

Ερωτηματικά για την ανάρτηση σε πλατφόρμες ενοικίασης

«Για πόσες εβδομάδες κατ’ έτος νοικιάζει την εν λόγω βίλα; Αν συγκρίνει κανείς τις μέσες τιμές ενοικίασης που εμφανίζονται στις πλατφόρμες όπου είναι καταχωρημένη η βίλα, με τα εισοδήματα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του, πρέπει να την νοικιάζει κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα τον χρόνο. Βέβαια, αν μπει κανείς σήμερα στις εν λόγω πλατφόρμες θα δει ότι είναι ήδη «κλεισμένη» η βίλα Ραγκούση για 35 ημέρες φέτος το καλοκαίρι», ρωτάει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε επίσης