Πολιτική

Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο - Μήνυμα για τη θωράκιση των συνόρων

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει με Θεοδωρικάκο, Μηταράκη και Παναγιώτοπουλο για την υπογραφή της επέκτασης του φράχτη

επισκεψη μητσοτακη στον Εβρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον Έβρο θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή, σε μια συμβολική επίσκεψη μετά την κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη και το μεταναστευτικό.

Ισχυρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στον Γέρακα, μετά την εισήγηση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για την διακοπή χρηματοδότησης για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός όπως υπογράμμισε, μεταβαίνει στον Έβρο για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη. Με εναν ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αυτή την τετραετία στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων.

μητσοτακης επισκεψη στον εβρο 2023, επισκεψη μητσοτακη στον Εβρο, Κυριακος Μητσοτακης

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

Ο πρωθυπουργός θα αναδείξει ξανά τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την οποία ζητάει να μη χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά της σύνορα αποδεικνύει πως η Κουμουνδούρου δεν έχει αφήσει πίσω της «την αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, στην εποχή τού «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες… λιάζονταν στην επικράτειά μας», τονίζουν από την κυβέρνηση.

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητάει από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Εβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, αλλά κρίση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια μέρα πριν την επίσκεψη του στον Έβρο.

Τον Μητσοτάκη στον Έβρο συνοδεύουν Μηταράκης, Παναγιωτόπουλος και Θεοδωρικάκος

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής επέκτασης του αποτρεπτικού φράχτη για άλλα 35 χιλιόμετρα, από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου, θα βρεθούν στον Έβρο σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός μαζί με τους συναρμόδιους για το έργο του φράχτη, υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Δείτε επίσης