Πολιτική

Οι δύο φάσεις της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ

Από σήμερα μέχρι και τις 24 Απριλίου ο πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη θα έχουν ως βασικό τους μέλημα να θυμίσουν στους πολίτες το κυβερνητικό έργο

νεα δημοκρατια, κομμα, εργο, κυβερνηση, εκλογεσ, εκλογεσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέρα με την μέρα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να περιορίσει τις ζημιές που υπέστη από την τραγωδία των Τεμπών. Κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σε καθημερινή βάση βγαίνει μπροστά θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει σε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία και θα ακολουθήσει μέχρι τη Δευτέρα 24 Απριλίου, όταν επισήμως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν οι εκλογές.

Από σήμερα λοιπόν μέχρι και τις 24 Απριλίου όλα τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος θα έχουν βασικό τους μέλημα να θυμίσουν στους πολίτες το τί έκανε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Ποιό ήταν το πρόγραμμα της και σε ποιο βαθμό υλοποιήθηκε. Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι η σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει «καθαρά» κερδισμένο το κυβερνών κόμμα. Τόσο σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο ο κ.Μητσοτάκης πιστεύει ότι οι επιλογές του τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι πετυχημένες στην πλειοψηφία τους και πως η κοινωνία αναγνωρίζει το τί προσέφερε η ΝΔ στην Ελλάδα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Η πρώτη φάση της «γαλάζιας» στρατηγικής θα ολοκληρωθεί με την προκήρυξη των εκλογών. Από την μέρα που θα διαλυθεί η Βουλή το μείγμα της επικοινωνίας της ΝΔ θα αλλάξει. Μαζί με την έμφαση στα όσα έγιναν από το 2019 μέχρι το 2023, θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη τετραετία. Πρόκειται για ένα μείγμα που θα θελήσει να ενισχύσει το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επίπεδο της συνέπειας λόγων και πράξεων.

Παράλληλα στην μάχη της επικοινωνίας μπαίνουν τα πρώτα τηλεοπτικά σποτάκια, τα οποία ήδη κάνουν αισθητή την εμφάνιση τους και θα πυκνώνουν περισσότερο μετά τις 24 Απριλίου.

Δείτε επίσης