Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Ζητά πλαφόν 5% σε 15 μεγάλες εταιρείες στην ενέργεια

Προανήγγειλε επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

Θεοδώρα Τζάκρη, Πλαφόν, ενέργεια, διυλιστήρια,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κερδίζει τις εκλογές, αλλά και το αίτημα της για εφαρμογή πλαφόν σε μεγάλες εταιρείας ενέργειας και στον τραπεζικό τομέα, εξέφρασε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Η βουλευτίνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσκεκλημένη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι», εκδήλωσε την πρόθεση της να ζητήσει από το κυβερνών κόμμα να τεθεί πλαφόν 5% σε 15 μεγάλες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας, στα διυλιστήρια, αλλά και στον τραπεζικό χώρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προσπαθήσει να σπάσει το ολιγοπώλιο, τα καρτέλ που νέμονται τον χώρο της οικονομίας συνολικά.

Αυτή τη στιγμή, στην οικονομία μας ευημερούν 15 επιχειρηματικοί όμιλοι στους τομείς της ενέργειας, των διυλιστηρίων και του τραπεζικού τομέα» και συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στα κέρδη τους στο 5%. Στη Γαλλία, υπάρχει πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας στο 4%», είπε συγκεκριμένα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη θα ζητήσει πλαφόν

Η κ. Τζάκρη όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή σχετικά με το αν, σύμφωνα με την πρόταση της, οι 15 μεγάλες εταιρείες θα κερδίζουν 5%, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά:

«Ναι και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων».

Επίσης η βουλευτής Πέλλας, αναφέρθηκε και στον τραπεζικό χώρο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «εμείς μιλάμε για έναν κρατικό πυλώνα και στις τράπεζες, για να αποκτήσουν πρόσβαση και στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση, σκέφτεται την επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η κ. Τζάκρη απάντησε καταφατικά. «Αυτό λέμε στο πρόγραμμα μας». «Και βεβαίως, η Αναπτυξιακή Τράπεζα να μοχλεύσει και να αξιοποιήσει με μια διαφορετική ανακατεύθυνση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», κατέληξε η βουλευτής της Πέλλας όπου με τις δηλώσεις της αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος.

Δείτε επίσης