Πολιτική

Ερντογάν: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο χώρες»

Η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας διεξήχθη υπό την προεδρία του Ερντογάν, και σε αυτήν συζητήθηκαν τα μέτρα μετά τους φονικούς σεισμούς

Ερντογάν: «Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα θα ωφελήσει και τις δύο χώρες»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο θετικό κλίμα που υπάρχει, πλέον, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αναφέρεται το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών και αφήνοντας πίσω - τουλάχιστον προσωρινά - τις λεκτικές προκλήσεις και την επιθετική ρητορική.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του στις σχέσεις με την Ελλάδα, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική χώρα, τονίζοντας ότι η θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κρατών είναι επωφελής για την Τουρκία και πρέπει να συνεχιστεί.

«Θεωρείται ότι η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Έχει αναφερθεί ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας διεξήχθη υπό την προεδρία του Ερντογάν, και σε αυτήν συζητήθηκαν τα μέτρα μετά τους φονικούς σεισμούς, η διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και περιφερειακά θέματα.

Δείτε επίσης