Πολιτική

Τέμπη: Εγκρίθηκαν τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων από τη Βουλή

Όλα τα πολιτικά κόμματα υπερψήφισαν τα σχετικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών»

βουλη, τεμπη, τραγωδια, δυστυχημα, συγκρουση τρενων, βουλη, νομοσχεδιο, θύματα, μετρα στηριξης, βουλη, πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη με συντριπτική πλειοψηφία.

Το σχετικό νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς υπέρ της αρχής του ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση δήλωσε τελικά «παρών» ενώ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία - όπως έχει ανακοινωθεί άλλωστε - ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία καθώς όλα τα κόμματα (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) τα υπερψήφισαν, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών» στη κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Γεωργιάδης: «Ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη»

Στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η έγκριση των μέτρων αποτελεί ελάχιστο δείγμα συγνώμης για τις οικογένειες των θυμάτων από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

«Ως ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση (αυτά τα μέτρα) «δεν θα ισοφαρίσει, ούτε θα σβήσει το μεγάλο πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους» στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστήχημα της ελληνικής ιστορίας.

«Τους λέμε ντρεπόμαστε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξανασυμβεί, δεν υποκρινόμαστε. Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει ξανά δυστύχημα, και όσα μέτρα και να λάβεις δεν μπορείς να το αποκλείσεις εντελώς» δήλωσε με έμφαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται το δυστύχημα για μικροπολιτικά οφέλη και το χειρότερο -όπως είπε στην ομιλία του- πως «καλλιεργεί διχαστικές γραμμές».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «στις 21 Μαϊου, ο λαός θα κρίνει και θα δώσει τη μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ, και θα επιβραβεύσει τη κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα σε σταθερή πορεία».

Δείτε επίσης