Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος, θα γίνει πράξη»

Σε ομιλία του στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιπτώσεις της πολιτικής του στην χώρα

τσιπρασ, αλεξησ τσιπρασ, τσιπρας, συριζα, εκλογεσ, εκλογεσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλαμάτα. Τον κατηγόρησε ως πρωθυπουργό «της χώρας τού "δεν ήξερα"», τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει πως «δεν ήξερε» κάτι για μία σειρά σημαντικών εθνικών και πολιτικών θεμάτων.

Από την άλλη τόνισε πως οι επικειμένες εκλογές είναι η ευκαιρία για να αλλάξει πορεία η χώρα και η κοινωνία, με την ψήφο του λαού που θα επιλέξει μια νέα προοδευτική, υπεύθυνη και σύγχρονη κυβέρνηση: «Το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ελπίδας, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα.Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ για αυτό».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση: «Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο».

Για να συμπληρώσει με έμφαση: «Σε αυτή τη κρίσιμη, όμως, εκλογική μάχη προσερχόμαστε όλοι με το βάρος του πένθους και της οργής. Όταν νέοι άνθρωποι παίρνουν το τρένο και αντί να καταλήξουν στην αγκαλιά των δικών τους καταλήγουν στο θάνατο, τότε έρχεται η ώρα να πούμε όλοι να πούμε μια φράση, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, ποιο κόμμα ψηφίσαμε, ποιες ιδέες μας συγκινούν: Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!».

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε όμως πως «η αλλαγή είναι ο καθένας από μας.Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο».

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως θα απαιτηθεί σκληρή προσπάθεια για να επιτευχθεί η αναστροφή όλων των «αποφάσεων και επιλογών» της κυβέρνηση που είχαν καταστροφικές συνέπειες για την χώρα, το δημόσιο και την κοινωνία: «Η διάλυση του δημόσιου τομέα και κάθε δομής προστασίας των ανθρώπων. Η εμμονή στις θολές συμφωνίες για την κερδοσκοπία των μεγάλων συμφερόντων. Ο κομματισμός, ο χρηματισμός, το ρουσφέτι, το βόλεμα. Η αδιαφορία τελικά όχι μόνο για την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, αλλά και για την ίδια τη ζωή.Όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό συναντήθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών με δραματικές συνέπειες».

Ειδικότερα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ξεκαθάρισε πως «δεν είναι η ανείπωτη αυτή τραγωδία θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση».

Αλλαγές στην δικαιοσύνη

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον θεσμό της Δικαιοσύνης όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους «εκατοντάδες έντιμους δικαστές» και διαχωρίζοντας την ελληνική δικαιοσύνη από μεμονωμένα πρόσωπα: «Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος. Δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Δικαιοσύνη.Όπως η πολιτική δεν είναι ο Τσίπρας, όπως δημοσιογραφία δεν είναι ο Πρετεντέρης, έτσι και Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη» σημαίνει και «το κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία» και υποσχέθηκε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Δικαιοσύνης και των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει «επιτάχυνση στην απονομή της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως «υπάρχουν εκεί δεκάδες, εκατοντάδες έντιμοι δικαστές. Αυτούς θέλουμε να στηρίξουμε. Αυτούς εμπιστευόμαστε. Σε αυτούς θα δώσουμε χώρο, με αυτούς θα σπάσουμε το απόστημα της εξάρτησης της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία.Με αυτούς θα στήσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνη ξανά, το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».

Δείτε επίσης