Πολιτική

Ύψωσε «τείχος» στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης από τον Έβρο–Οι διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού προς τους ψηφοφόρους και το δίλημμα που έθεσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

κυριακοσ μητσοτακησ, μητσοτακης, εβρος, προεκλογικη περιοδοσ, νεα δημοκρατια, κυβερνηση, εκλογεσ, εκλογες, καλπεσ, εκλογεσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η χθεσινή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο ήταν έμπλεη μηνυμάτων τόσο προς τους πολίτες για την υψηλή θέση που θα έχει στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας και της θωράκισης των συνόρων όσο και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι όχι μόνο δεν συμμερίζονται τις θέσεις του αλλά και βάζουν εμπόδια σε εμβληματικά έργα όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο και η επέκτασή του.

Οι υπογραφές έπεσαν χθες στις Φέρρες για τον φράχτη και εκεί από το βόρειο άκρο της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ασφάλεια της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη, ότι όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 4 χρόνια στο μεταναστευτικό και στην επαναφορά στην κανονικότητα για τους ακρίτες μας δεν πρόκειται να επιτρέψει να διασαλευτούν.

Έτσι, έβαλε άλλη μια διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση και να πει στους πολίτες ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο θέμα της φύλαξης των συνόρων αν επανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες ότι το έργο θα προχωρήσει παρά το μπλοκάρισμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έδειξε προς την Κουμουνδούρου λέγοντας ότι για τα χρήματα που στερείται η Ελλάδα για ένα τόσο πολυδάπανο έργο και που θα επιβαρύνουν αναγκαστικά τους Έλληνες φορολογούμενους μόνος υπεύθυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας απέφυγε και σήμερα ενώ είχε την ευκαιρία στις δημόσιες εμφανίσεις του να τοποθετηθεί ή και να απαντήσει στον πρωθυπουργό αλλά προτίμησε να κρυφτεί και να μην πει κουβέντα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια», τόνισε στην vradini.gr κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας και την εικόνα να αλλάζει προς το θετικό και από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από το κλίμα που εισπράττει στις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούν ότι μόνο να κερδίσουν έχουν εκφράζοντας με ειλικρίνεια τις θέσεις τους.

Το θέμα της θωράκισης των συνόρων της χώρας και στην στεριά και στην θάλασσα θεωρείται μείζον καθώς ολόκληρες περιοχές της χώρας βυθίστηκαν για χρόνια στο χάος και την κακομεταχείριση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι δεν είχαν ούτε παρόν ούτε μέλλον στις συνθήκες που ζούσαν σε δομές – ντροπή σαν αυτή της Μόριας. Και οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεχάσουν για χρόνια την εικόνα από την Ειδομένη με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να εκλιπαρούν για ένα πιάτο φαγητό, να κοιμούνται μέσα στις λάσπες και να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει. Αλλά και για τους ακρίτες μας οι οποίοι πάλευαν με την ανομία, την αβεβαιότητα και τον φόβο.

Πολιτική μηνύματα προς τους αναποφάσιστους

Ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί έκανε όμως και άνοιγμα σε όσους αισθάνονται απογοητευμένοι ή αμφιταλαντεύονται και βρίσκονται ιδεολογικά στα δεξιά αλλά κοντά στις ιδέες της ΝΔ.

Τους κάλεσε να δουν το έργο της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και να θυμηθούν το πρόσφατο παρελθόν συγκρίνοντάς το με το παρόν. Άλλωστε, όπως έλεγε παλαιό και έμπειρο κομματικό στέλεχος κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα πατριωτικό που σέβεται και τιμά τα σώματα ασφαλείας και έχει στηρίξει όσο μπορεί εκείνους που φυλάνε τα σύνορα πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους αλλά και σώζουν ζωές στο Αιγαίο.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το χάσμα που χωρίζει τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Όσο θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα προκαλεί και θα απαιτεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της να πουν την αλήθεια στους πολίτες και θα επιχειρήσει να αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα εκείνων που μας λένε ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς αλλά δεν μας λένε πως», τόνιζαν στην vradini.gr έγκυρες κυβερνητικές πηγές.

Δείτε επίσης