Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: «Αυτοδύναμη κυβέρνηση με υπογραφή του λαού στις 21 Μαΐου»

Εγγύηση της Νέας Δημοκρατίας για σταθερή αναπτυξιακή πορεία της χώρας

Βασίλης Κικίλιας εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Για εμάς τους Νεοδημοκράτες η μάχη είναι μία, αυτή της 21ης Μαΐου. Αυτή η κάλπη θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και θα προσδιορίσει τα πιθανά σενάρια είτε αυτοδυναμίας είτε κυβέρνησης συνεργασίας», ανέφερε σε συνέντευξη στη Real News, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Πλήρως στηριζόμενος στην θέση του περί αυτοδύναμων και σταθερών κυβερνήσεων και όχι σε πολυκομματικές κυβερνήσεις συγκυριακού χαρακτήρα, υπογράμμισε ότι «Το ζήσαμε κατά κωμικοτραγικό τρόπο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ. Η πιθανότητα συγκυβέρνησης αν μετά τις δεύτερες εκλογές δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα αφορά σε προγραμματικές συγκλίσεις και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη σε αυτό» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «αν έχουμε στο μυαλό μας, το τι θέλουν δηλαδή οι πολίτες, δεν θα υπάρξει αδιέξοδο ούτε θα συρθεί σε ακυβερνησία η χώρα».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως ξεκαθάρισε, ακολούθησε κατά γράμμα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, παρά τις κλιμακωτές κρίσεις που προέκυψαν στην πορεία της διακυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτού αποτελεί η ομαλή αναπτυξιακή πορεία της χώρας. «Το γνωρίζω καλά γιατί ήμουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ως υπουργός Υγείας στην αντιμετώπιση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας. Και ως υπουργός Τουρισμού όπου παρά τις κρίσεις φέραμε ανάπτυξη, έσοδα, θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην καρδιά της πόλης. Και μάλιστα σε περιοχές του κέντρου, όπως αυτές από την Ομόνοια και κάτω, που έχουν αρχίσει να αποκτούν οικονομική ευρωστία, κίνηση, φως και ασφάλεια. Κάτι που δίνει αξία στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον εμπορικό κόσμο και βέβαια στις περιουσίες των πολιτών», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Στόχος της κυβέρνησης, κατά τον κο. Κικίλια είναι η επίτευξη οικονομικού αναπτυξιακού στόχου για τον τουρισμό το 2023 άνω του 10% σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα. Σε αυτό, όπως σημειώνει, θα βοηθήσουν «οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Καναδά έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατήσεων σε όλες τις μεγάλες αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Σκανδιναβία κ.α.) και επιπλέον φέτος είναι ανοιχτές οι αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας».

Τέλος, σχετικά με τις ελλείψεις εργαζόμενων και τις συνθήκες εργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει ζητήσει ποιοτικές και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και χαιρέτισε τη συμφωνία εργοδοτών- εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς κατά 10,5% τα επόμενα δύο χρόνια.

Δείτε επίσης