Πολιτική

Μητσοτάκης: Ζήτησε από την Σακελλαροπούλου διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την πράξη του υπουργικού συμβουλίου για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών σύμφωνα με το άρθρο 41

Μητσοτακης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γίνεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από την κυρία Σακελλαροπούλου την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μεταδοθεί δήλωση του κ. Μητσοτάκη με την οποία θα απευθυνθεί στους πολίτες περιγράφοντας την σημασία που έχει η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας, η εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων που αποτελούν προϋπόθεση για την επίτευξη του εθνικού στόχου ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και την σημασία που έχει για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Προεδρικό Μέγαρο, Εκλογές 2023, Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε το φάκελο με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου που ζητάει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου. «Έχω την χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο διάλογος Κ.Μητσοτάκη με Κ.Σακελλαροπούλου

Κ.Μητσοτάκης: Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου, δηλαδή σε 4 εβδομάδες από σήμερα.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την 4ετία και έτσι οι πολίτες να μπορέσουν να αξιολογήσουν το έργο μας και να αποφασίσουν για το μέλλον.
Εύχομαι να έχουμε μία γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων για να κρίνουν οι πολίτες ποιος θα πρέπει να τους κυβερνήσει. Μακριά από τοξικότητες που δεν ταιριάζουν στην κοινωνία.
Τέλος να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Η συμμετοχή των νέων στις εκλογές είναι ένα στοίχημα και είναι σημαντικό να συμμετέχουν για να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.

Κ.Σακελλαροπούλου: Σας ευχαριστώ πολύ να έχουμε μία ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας.

Περιοδεία στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει επίσημα την προεκλογική περίοδο από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Μετά την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αναχωρήσει για τα Χανιά. Εκεί, το απόγευμα θα επισκεφθεί το πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην πλατεία Γ. Κατεχάκη, στο Παλαιό Λιμάνι Χανίων.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Αργυρούπολη Ρεθύμνου και το Ρέθυμνο. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Δείτε επίσης