Πολιτική

ΝΔ: Μια γροθιά Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς έδειξαν έμπρακτα το σύνθημα της πανστρατιάς με στόχο την αυτοδυναμία

Κυριακος Μητσοτακης, κυριακοσ μητσοτακησ, μητσοτακησ, Αντώνης Σαμαράς, αντωνησ σαμαρασ, Κώστας Καραμανλής, κωστασ καραμανλησ, νεα δημοκρατια, Νεα Δημοκρατια, προκηρυξη εκλογων, εκλογεσ, καλπεσ, πολιτικη, εκλογεσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Ηχηρά μηνύματα εσωκομματικής ενότητας και κομματικής πανστρατιάς στέλνονται προς πάσα κατεύθυνση από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης της 21ης Μαϊου. δίπλα στον νυν πρωθυπουργό και Πρόεδρο της παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε στην Καλαμάτα, με το Μεσσήνιο πολιτικό να κάνει κοινή εμφάνιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Μεσσηνία, και συγκεκριμένα κατά την υπογραφή της σύμβασης για το νέο οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ένα έργο υποδομής για την αναβάθμιση της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, που ταλαιπωρεί για χρόνια ντόπιους και επισκέπτες, λόγω καθυστερήσεων και ενστάσεων. Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάστηκε και στην κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Σαμαρά στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου συνομίλησαν από κοινού με πολίτες καλώντας άπαντες σε συστράτευση για έναν προεκλογικό αγώνα με επιχειρήματα και προτάσεις για την επόμενη μέρα.

μητσοτακησ, σαμαρασ, Μητσοτάκης, Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Βραδυνής της Κυριακής» το παρασκήνιο τις προηγούμενες ημέρες ήταν έντονο κατά την προετοιμασία της επίσκεψης αυτής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, για να τους προτείνει να δώσουν από κοινού το παρών σε εκδήλωση για την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ στις 9 Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τους ίδιους να αποδέχονται την πρόσκληση.

Άλλωστε, το θέμα Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζει διαχρονικά η Ν.Δ., ενώ οι αναφορές στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο ρόλο που διαδραμάτισε για να ενταχθεί η χώρα μας στην τότε ΕΟΚ αποτελούν το συνεκτικό κρίκο της «γαλάζιας» παράταξης.

Τις κοινές αυτές εμφανίσεις των πρώην πρωθυπουργών είχε προαναγγείλει και ο (πρώην) κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λέγοντας: «Είναι απολύτως φυσιολογικό οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας».

Τέλος, λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου, θα γίνει και η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ειδικά μετά και την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, και ενδεχομένως εκεί θα γίνει και η πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά την απόσυρσή του από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του νεοδημοκρατικού επιτελείου είναι να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, και στο πλαίσιο αυτό θα σταλεί μήνυμα συσπείρωσης στους δυσαρεστημένους καραμανλικούς ψηφοφόρους.

Δείτε επίσης