Πολιτική

Ασημακοπούλου: Μέχρι τις εκλογές μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη

Αποκλείεται να έχει πολιτικές προεκτάσεις η υπόθεση Γεωργούλη, είπε ευρωβουλευτής της ΝΔ

Άννα Μισέλ Ασικημακοπούλου, Βουλευτής ΝΔ, Υπόθεση Γεωργούλη, Αλέξης Γεωργούλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη που έχει «ταράξει» τα νερά του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και για την Ολομέλεια που θα συνεδριάσει για την άρση της ασυλίας του.

Η κ. Ασημακοπούλου, συγκεκριμένα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εκλογές και για την υπόθεση Γεωργούλη.

«Πριν πω κάτι για την υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας ό,τι σχόλια και να κάνουμε και δεύτερον είναι ένα θέμα που δεν επιδέχεται πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης, τουλάχιστον δεν θα το κάνει αυτό η ΝΔ, παρά το τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά.

«Διαδικαστικά είμαστε στο στάδιο που η κ. Μέτσολα έχει ανακοινώσει στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο την προηγούμενη βδομάδα ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Τώρα η διαδικασία αυτή πρέπει να προχωρήσει. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία πρέπει να έρθει στην επιτροπή του κοινοβουλίου το αίτημα άρσης ασυλίας, να αποφανθεί η επιτροπή εισηγητικά, και κατόπιν τούτου να άρει την ασυλία η Ολομέλεια», συμπλήρωσε η κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Επιπλέον, η ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως η Ολομέλεια θα συνεδριάσει την επόμενη φορά για ζήτημα που αφορά στην Εύα Καϊλή.

«Η συγκεκριμένη αυτή επιτροπή από ό,τι ξέρω συνεδριάζει σήμερα αλλά συνεδριάζει και στην ατζέντα της έχει και την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή για θέματα οικονομικών ατασθαλιών στη διαχείριση της ευρωκοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και σε σχέση με την πληρωμή των συνεργατών της. εξ όσων γνωρίζω όμως δεν έχει οριστεί εισηγητής για το θέμα του κ. Γεωργούλη, οπότε το βρισκω αδύνατον αυτό να προχωρήσει όσο και αν το έχει ζητήσει και ο ίδιος ο ηθοποιός άμεσα. Εμείς έχουμε Ολομέλεια στο Στρασβούργο τσε 2 βδομάδες. Εξαρτάται ουσιαστικά από την επιτροπή να αποφασισθεί πόσο γρήγορα θα προχωρήσει τη διαδικασία αυτή να αρθεί η ασυλία του. Εάν με ρωτάτε δεν το βρίσκω και πολύ πιθανό να προχωρήσει με ταχύτητα η υπόθεση στο ευρωκοινοβούλιο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αν θυμάμαι καλά στην περίπτωση του κ. Λαγού υπήρχε και το θέμα της διαδικασίας τα έγγραφα της δικογραφίας να έρθουν από την ελληνική δικαιοσύνη και να μεταφραστούν στην βελγική δικαιοσύνη. Στην περίπτωση της κ. Καϊλή δεν συνεδριάζει κάθε βδομάδα, μαζεύονται πολλά αιτήματα προτού αποφασίσει να συνεδριάσει και υπάρχουν και πολλά άλλα αιτήματα που εκκρεμούν. Της κ. Καϊλή είναι για τις πληρωμές των συνεργατών της, υπήρξε μία έρευνα η οποία έλεγε ότι από τις αμοιβές αυτές υπήρξαν χρήματα που της επιστράφηκαν. Η υπόθεση είναι από τον Ιανουάριο και δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate».

Θα έχει αρθεί η ασυλία του πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Πρέπει να υπάρξει πραγματικά μία μεγάλη διαδικασία επίσπευσης για να προλάβουμε την ιστορία αυτή. Η επόμενη Ολομέλεια είναι του Ιουνίου. Δεν ξέρω εάν ο Βέλγος εισαγγελέας έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλέσει νωρίτερα τον κ. Γεωργούλη, υποθέτω ότι την έχει. Δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην τον καλέσει, από τη στιγμή που και ο ίδιος θέλει. Κατηγορείται από τη βελγική δικαιοσύνη. Δεν τον έχω δει τον κ. Γεωργούλη, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου δεν ήταν. Αποκλείεται να έχει πολιτικές προεκτάσεις η υπόθεση Γεωργούλη. Δεν καθορίζει την βελγική δικαιοσύνη η ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι απορίας άξιον γιατί πήρε τρία χρόνια στην βελγική δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση, αλλά σίγουρα η απάντηση δεν είναι ότι υπήρξε πολιτικός δάκτυλος από την Ελλάδα», κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

Δείτε επίσης