Πολιτική

Το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας στους celebrities για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Βασικό χαρακτηριστικό της τελικής λίστας θα είναι ο χαμηλός ηλικιακός μέσος όρος και η σημαντική επαγγελματική διαδρομή και όχι η λεγόμενη «αναγνωρισιμότητα»

Εκλογέσ 2023, εκλογεσ, εκλογεσ 2023, Εκλογές 2023, βουλευτικές εκλογές 2023, ψηφοδελτιο επικρατειασ, νέα δημοκρατία, ψηφοδελτιο επικρατειας νδ, ψηφοδέλτια νδ, ψηφοδέλτια νδ 2023, ψηφοδελτια νεασ δημοκρατιασ 2023, υποψήφιοι βουλευτέσ νδ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωσε τις δεκαπέντε θέσεις του ψηφοδελτίου, όχι κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, αλλά μέσα από μία γραπτή ανακοίνωση. Πρόκειται για μία διαδικασία που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, με τους στενούς του συνεργάτες να μην γνωρίζουν το ποιοί θα βρεθούν εντός.

Όπως επιβεβαιώνεται επικεφαλής θα είναι γυναίκα που έχει διακριθεί για τη δράση της στην κοινωνία, επιλογή μέσα από την οποία ο κ.Μητσοτάκης επιθυμεί να επιβραβεύσει τις γυναίκες που προσφέρουν σε καθημερινή βάση. Εκτός από την κυρία που θα καταλάβει την πρώτη θέση, στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα σε εκλόγιμη σειρά θα βρεθούν και άλλες γυναίκες. Συνολικά από τις 15 θέσεις οι τρεις θα καταληφθούν από γυναίκες.

Βασικό χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 21ης Μαϊου θα είναι ο χαμηλός ηλικιακός μέσος όρος, η σημαντική επαγγελματική διαδρομή των συμμετεχόντων και ασφαλώς η έλλειψη των λεγόμενων «διασημοτήτων».

Όπως θα φανεί τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να δώσει την ευκαιρία εμπλοκής στην πολιτική σκηνή σε ανθρώπους που ξεχώρισαν για τη δουλειά τους χωρίς απαραιτήτως να έχουν γίνει γνωστοί στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχουν και ορισμένα γνωστά στελέχη της πολιτικής.

Το «εισιτήριο» έχει πάρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης. Το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα δε δείχνει τελικά ότι θα είναι μέσα στην λίστα του επικρατείας, ενισχύοντας το σενάριο ότι η κυρία Γκάγκα θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες στην «εξίσωση» έχει μπει το όνομα της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία είναι η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Δείτε επίσης