Πολιτική

Τα 7 μέτρα Μητσοτάκη για τη νέα 4ετία και το στοίχημα της επενδυτικής βαθμίδας

Τι προβλέπει το 4ετές πρόγραμμα της ΝΔ με κεντρικό άξονα τους καλύτερους μισθούς, που παρουσιάζει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης, Μέτρα Μητσοτάκη, Εξαγγελίες Μητσοτάκη, Επενδυτική βαθμίδα, Εκλογές 21 Μαϊου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλύτεροι μισθοί για όλους, δημόσια και δωρεάν υγεία, εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα αλλά και θωράκιση της χώρας σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο, είναι μεταξύ άλλων οι στόχοι του τετραετούς προγράμματος της ΝΔ, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης στις 6, σε μία πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την προσφυγή στις κάλπες της 21ης Μαϊου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης με βάση και τις τελευταίες εξαγγελίες που έχει κάνει τόσο κατά τη διάρκεια των περιοδειών του ανά την Ελλάδα όσο και στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, έχει καταστήσει σαφές ότι κεντρικός άξονας της πολιτικής του και στη δεύτερη τετραετία, θα είναι η στήριξη των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει επτά μέτρα, τα παρακάτω:

-Θα μειωθούν και άλλο οι εργοδοτικές εισφορές τουλάχιστον κατά μία μονάδα
-Θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά
-Μέχρι το 2027 θα σβήσει το τέλος επιτηδεύματος, όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση
-Οι έμμεσοι φόροι θα αρχίσουν να πέφτουν, αλλά μόνο όταν εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο τη βασική εκτέλεση του προϋπολογισμού.
-Οι μισθοί του Δημοσίου, θα αρχίσουν να αυξάνονται από το ’24.
-Οι αυξήσεις των μισθών, που είναι ο κεντρικός στόχος για την δεύτερη τετραετία θα ανέβουν 25%.
-Ο κατώτατος μισθός θα αρχίσει να προσεγγίζει τα 1.000 ευρώ. Στόχος να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Το όραμα Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027

Στον «Ελληνικό Κόσμο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει την Ελλάδα του 2027.

Όπως τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία ξεκάθαρη πρόταση, ένα πρόγραμμα, ένα παρελθόν για να το υποστηρίξει.

Μέσα στο πρόγραμμα αυτό θα έχει περίοπτη θέση η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι εάν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία και είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα επιτευχθεί πριν το τέλος του 2023.

«Εάν εκλεγεί η ΝΔ και είμαι πρωθυπουργός θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023. Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα σε νέο μνημόνιο. 45 δις. Θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα, οι επενδυτές θα έφευγαν. Θέλουμε να κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα ή θα επιμείνουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει;», τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha.

Όλα τα «βλέμματα» στο Επικρατείας

Μοναδική εκκρεμότητα στον δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο θα παρουσιαστεί στις 28 του μήνα και για το οποίο όπως είπε και ο ίδιος έχει καταλήξει ολοκληρωτικά όσον αφορά στην σύνθεσή του.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα είναι ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται άνθρωποι καταξιωμένοι, με αποτύπωμα συγκεκριμένο, με έργο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Όχι κατ’ ανάγκη αναγνωρίσιμοι. Επίσης, θα συμπεριληφθούν και πολιτικοί αλλά όχι από τους πλέον προβεβλημένους.

Μητσοτάκης στον Alpha: «Όλα κριθούν στην πρώτη κάλπη»

Χθες, ο πρωθυπουργός τονίζοντας την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, τόνισε: «Όλα θα κριθούν σε αυτές τις εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πραγματικά ισχυρή θα έχει σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα πρέπει να κυβερνήσει και πρωθυπουργός θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ που τυγχάνει να είμαι εγώ», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι, ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του θα δεχτεί άλλον πρωθυπουργό αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει και υποψήφιο πρωθυπουργό. Δεν είναι καινούργιο. Πάντα συνέβαινε», είπε.

«Χρειαζόμαστε δύο 4ετίες για να αλλάξει πίστα η Ελλάδα»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και θα παραλάβει κανονικά την εντολή θα του έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι κεντρικές δεσμεύσεις του τηρήθηκαν και πως προφανώς υπήρχαν και καθυστερήσεις και λάθη. Είπε ότι θα αποτελέσει κεντρική του προτεραιότητα το εθνικό σύστημα υγείας και στη δικαιοσύνη χρειάζεται να τρέξουμε με πιο γρήγορα βήματα. «Προφανώς και οι πρωθυπουργοί πρέπει να κλείνουν τον κύκλο τους κάποια στιγμή. Πάντα πίστευα ότι χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δύο τετραετίες για να πούμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πίστα και γίναμε Ευρώπη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν ένας πρωθυπουργός πρέπει να κλείνει τον κύκλο του στα 8 χρόνια, απάντησε «πιθανόν».

Δείτε επίσης