Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Έστειλε και τρίτη επιστολή για την άρση ασυλίας του

Αποδέκτης η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αλέξης Γεωργούλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Αλέξης Γεωργούλης απέστειλε τρίτη επιστολή κατά σειρά για την άρση της αστυλίας του. Στις δύο προηγούμενες εστάλησαν στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την τρίτη επιστολή απευθύνεται αυτή τη φορά στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Σε αυτή την επιστολή ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, 25 Απριλίου, ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στις 30 Μαΐου, ωστόσο υπάρχει και μία έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Ασημακοπούλου: Μέχρι τις εκλογές μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη που έχει «ταράξει» τα νερά του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και για την Ολομέλεια που θα συνεδριάσει για την άρση της ασυλίας του.

Η κ. Ασημακοπούλου, συγκεκριμένα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εκλογές και για την υπόθεση Γεωργούλη.

«Πριν πω κάτι για την υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας ό,τι σχόλια και να κάνουμε και δεύτερον είναι ένα θέμα που δεν επιδέχεται πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης, τουλάχιστον δεν θα το κάνει αυτό η ΝΔ, παρά το τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά.

«Διαδικαστικά είμαστε στο στάδιο που η κ. Μέτσολα έχει ανακοινώσει στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο την προηγούμενη βδομάδα ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Τώρα η διαδικασία αυτή πρέπει να προχωρήσει. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία πρέπει να έρθει στην επιτροπή του κοινοβουλίου το αίτημα άρσης ασυλίας, να αποφανθεί η επιτροπή εισηγητικά, και κατόπιν τούτου να άρει την ασυλία η Ολομέλεια», συμπλήρωσε η κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Θα έχει αρθεί η ασυλία του πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου;

«Μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να μην έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Πρέπει να υπάρξει πραγματικά μία μεγάλη διαδικασία επίσπευσης για να προλάβουμε την ιστορία αυτή. Η επόμενη Ολομέλεια είναι του Ιουνίου. Δεν ξέρω εάν ο Βέλγος εισαγγελέας έχει τη διακριτική ευχέρεια να καλέσει νωρίτερα τον κ. Γεωργούλη, υποθέτω ότι την έχει. Δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην τον καλέσει, από τη στιγμή που και ο ίδιος θέλει. Κατηγορείται από τη βελγική δικαιοσύνη. Δεν τον έχω δει τον κ. Γεωργούλη, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου δεν ήταν. Αποκλείεται να έχει πολιτικές προεκτάσεις η υπόθεση Γεωργούλη. Δεν καθορίζει την βελγική δικαιοσύνη η ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι απορίας άξιον γιατί πήρε τρία χρόνια στην βελγική δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση, αλλά σίγουρα η απάντηση δεν είναι ότι υπήρξε πολιτικός δάκτυλος από την Ελλάδα», κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

Δείτε επίσης