Πολιτική

Τσίπρας: Στις Σέρρες σήμερα - Λαύριο αύριο για το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας, Πρόγραμμα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πυρετώδεις διεργασίες κινείται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη μεγάλη μάχη της κάλπης, στις 21 Μαϊου. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτο με περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σήμερα, Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις Σέρρες, όπου θα είναι και υποψήφιος, με τον συμβολισμό όπως δήλωσε και ο ίδιος να είναι προφανής, «ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών» ενώ σημείωσε πως δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αυτό, «έχει την απόφαση μου όμως να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα» αναφερόμενος στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Στο Λαύριο την Τετάρτη - Παρουσιάζει την πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο, Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Λαύριο τη «συμφωνία για την αλλαγή», που θα αφορά την πρόταση του με βάση το πρόγραμμα του κόμματος για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα πέσει σε θεσμικές αλλαγές για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενοι σταθμοί της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι μέσα στις δυο εβδομάδες που ακολουθούν η Άρτα, η Πρέβεζα, η Κοζάνη, τα Γρεβενά και η Λαμία, ενώ την τελευταία εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι μεγάλες πόλεις με συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

«Ζητούμε την ψήφο σας, να έρθουμε πρώτοι και με διαφορά»

Χθες, από τη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους «να κάνουν με τη ψήφο τους την 21η Μάη, μέρα γιορτής της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς».

«Την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε εμείς σε εκθέσεις λουλουδιών, τιμούμε τους εργατικούς αγώνες» σχολίασε ο κ. Τσίπρας με φόντο την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς και συνέχισε λέγοντας πως «η Πρωτομαγιά δεν είναι έκθεση για λουλούδια, αλλά παρακαταθήκη αγώνων».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εμφορείται από ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο, έφτασε να καταργεί ακόμα και το οχτάωρο». «Μια εμβληματική κατάκτηση για την οποία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα» όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφερόμενος στις «8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ελεύθερος χρόνος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί καθορίζουν πάρα πολλά στη ζωή και στη καθημερινότητά μας», καθώς «τίποτα δεν είναι δεδομένο, ιδιαίτερα σήμερα, που ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, ο καπιταλισμός-καζίνο, αμφισβητεί κάθε δικαίωμα στην εργασία», όπως είπε. Αυτά ήταν τα αιτήματα των εργατικών αγώνων και οι κατακτήσεις έναν αιώνα πριν. Και τι έχουμε σήμερα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «απλήρωτα δωδεκάωρα. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Αμοιβές για να ζει μια οικογένεια το μισό μήνα. Και τον άλλο μισό να ξεπαγιάζει και να φυτοζωεί», σημείωσε.

Αποφασιστική νίκη

Παράλληλα, «μόνο ως μαύρο χιούμορ αντηχεί για πολλούς ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Η μόρφωση, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δημιουργική καθημερινότητα για κάθε εργαζόμενο» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι αυτό «θα αλλάξει με τη δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με την ανάδειξη της κοινωνικής πλειοψηφίας σε πολιτική πλειοψηφία» στις προσεχείς εκλογές, θέτοντας ταυτόχρονα ως προϋπόθεση την «αποφασιστική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις 21 Μαΐου.

Δείτε επίσης