Πολιτική

Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν προχώρησε η κοινή πρωτοβουλία των τριών μεγάλων κομμάτων να καταθέσουν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Αλιβιζάτος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν προχώρησε η κοινή πρωτοβουλία των τριών μεγάλων κομμάτων να καταθέσουν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη γιατί αρνήθηκε την συμμετοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο καθηγητής Νομικής, Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο διακεκριμένος καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του όμως, όπως είπε, δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

«Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει. Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος» πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σχετικά με τις δεύτερες κάλπες εφόσον αυτές στηθούν ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρξει ξανά κρίση. Πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».

Δείτε επίσης