Πολιτική

Σκέρτσος: Πλήρης δικαίωση της κυβέρνησης η απόφαση Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη

Από την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας ήταν απούσες δυνάμεις της αριστεράς επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωση, ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου, Υπουργού Επικρατείας. κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κόμμα Κασιδιάρη, Κασιδιάρης, εκλογές, κάλπες, εκλογεσ, Εκλογές 2023, εκλογέσ 2023, πολιτικά, πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μετά την απόφαση του Άρειο Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη («Εθνικό κόμμα Έλληνες») από τις εκλογές της 21ης Μαίου, αφήνοντας αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή απόφαση αποτελεί «πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης» και της Νέας Δημοκρατίας, που πρωτοστάτησε για την θεωράκιση της δημοκρατίας απέναντι σε κινήσεις για την παράκαμψη των περιορισμών της ισχύουσας νομοθεσίας και την επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή καταδικασμένων μελών της «Χρυσής Αυγής».

«Ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το χρέος όλων μας για να προστατεύουμε τη Δημοκρατία» δήλωσε μετά την απόφαση που θέτει εκτός εκλογικής κούρσας το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αρκέστηκε στην ψήφιση σχετικής τροπολογίας αλλά προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Στη σημερινή ιστορική απόφαση συνέβαλε και το 300 σελίδων υπόμνημα που καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον κ.Σκέρτσο.

Επίσης, στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφέρει πως «Δυστυχώς και σ’ αυτήν την κορυφαία στιγμή αυτοπροστασίας της Δημοκρατίας από τους αρνητές της ήταν απούσες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που δηλώνουν ότι βρίσκονται απέναντι στο φασισμό» και πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 βάδισαν μαζί τον δρόμο της διγλωσσίας και υποκρισίας, απέχοντας και από την ψήφιση των κρίσιμων διατάξεων».

Γι' αυτές τις συγκεκριμένες επιλογές θα κριθούν από τον λαό, τα εκατομμύρια ψηφοφόρους καθώς και την κοινή γνώμη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να αποκλείσει από τις επικείμενες εκλογές το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης, που πρώτη τάχθηκε και πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μείνουν εκτός Βουλής οι εχθροί της Δημοκρατίας.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το χρέος όλων μας για να προστατεύουμε τη Δημοκρατία.
Στη σημερινή ιστορική απόφαση συνέβαλε και το 300 σελίδων υπόμνημα που καταθέσαμε στον ΑΠ, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.
Δυστυχώς και σ’ αυτήν την κορυφαία στιγμή αυτοπροστασίας της Δημοκρατίας από τους αρνητές της ήταν απούσες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που δηλώνουν ότι βρίσκονται απέναντι στο φασισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 βάδισαν μαζί τον δρόμο της διγλωσσίας και υποκρισίας, απέχοντας και από την ψήφιση των κρίσιμων διατάξεων αλλά και από την κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Με μισόλογα και πολλά «ναι μεν αλλά» επέλεξαν να «ψαρεύουν» σε θολά νερά, αλλά οι επιδιώξεις τους είναι πεντακάθαρες για τους πολίτες.
Όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από όσα λέμε άλλα κυρίως από όσα πράττουμε. Και εμείς κάναμε, ως οφείλαμε, το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία».

Δείτε επίσης