Πολιτική

Σκέρτσος: Και για υφιστάμενα συμβόλαια η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ

«Η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Σκέρτσος, ΕΝΦΙΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Διευκρινίσεις για το μέτρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% από το 2024 για ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ασφαλίσει το ή τα ακίνητά τους από φυσική καταστροφή, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα, μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% θα αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης ακινήτων για φυσικές καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ιδιοκτήτες ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές κοστολογήθηκε στα 40 εκατ. ευρώ και θα ισχύσει από το 2024.

Πρόκειται για ένα μέτρο που αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής (όπως πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ), αλλά και των σεισμικών φαινομένων.

Σκέρτσος: «Η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το πως θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές και αν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κυριακή των εκλογών.

«Η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως και να έχει εμείς θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

«Όχι» σε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα, ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν αρκεί να βγαίνουν κάποια κουκιά και κάποια νούμερα. Υπάρχουν δυο παράγοντες: η σύνθεση και λειτουργία της κυβέρνησης με τον κ. Ανδρουλάκη να αρνείται να συνεργαστεί και να έχει θέσει κόκκινη γραμμή και επίσης με συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να πάμε μπροστά ταχύτερα. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Ο πρωθυπουργός θα πάρει την εντολή και με βάση το αποτέλεσμα θα πάρει τις αποφάσεις του».

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί συνεργασίας της ΝΔ με εκπροσώπους της ακροδεξιάς. «Το μόνο που υφίσταται, είναι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπολιτευόμενου Τύπου να ξεπλύνουν την ντροπή της μη ψήφισης για το κόμμα Κασιδιάρη», είπε.

«Πανικό βλέπω μόνο στην κυβέρνηση»

Για τα περί πανικού της κυβέρνησης που είπε ο κ. Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη απάντησε: «Πανικό βλέπω μόνο στην αντιπολίτευση που αλλάζει από μέρα σε μέρα την τακτική της και μια μιλάει για συνεργασία του πρώτου με τον τρίτο, μια για κυβέρνηση ηττημένων ή ψήφο ανοχής. Με Βαρουφάκη, χωρίς Βαρουφάκη. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του πανικού. Εμείς έχουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που κάθε μέρα εξειδικεύεται και είναι στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που έχει κατατεθεί στους θεσμούς».

Δείτε επίσης