Πολιτική

ΜέΡΑ25: Τα pass του Μητσοτάκη και η δωροδοκία των νέων

«Όσοι καταφέρονται ενάντια στο σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, υπηρετούν τις ληστρικές προσόδους των ολιγάρχων και των τραπεζιτών», τονίζει

μερα25 για ψηφιακα κουπονια κατα μητσοτακη, κριτικη μερα 25 σε μητσοτακη για τα vouchers
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οξεία κριτική άσκησε το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη απέναντι στην πολιτική των vouchers που προσφέρει η κυβέρνηση στους πολίτες.

«Από τη στιγμή που δεν διατίθεται να ενισχύσει τον προϋπολογισμό της Πυροσβεστικής όπως έχουν επανειλημμένως ζητήσει οι πυροσβέστες, ετοιμάζει το έδαφος για νέο αφήγημα προσωπικής ευθύνης απέναντι σε όσους χάσουν τα σπίτια τους στις πυρκαγιές που δεν είναι πρόθυμος να διαχειριστεί. Με αυτό το τρόπο ξεπλένει τα χέρια της η κυβέρνηση από μελλοντικές ενισχύσεις που θα καλούνταν το κράτος να δώσει στους πυρόπληκτους και δίνει ένα γενναιόδωρο δώρο στις ασφαλιστικές, κατευθύνοντας τους πολίτες στην αγκαλιά τους» σημειώνει.

Αναφορικά με τα ψηφιακά κουπόνια το κόμμα τα αποκαλεί ως «διάφορα κατ' αποκοπή δελτία, αυτά που ονομάζει pass ο Μητσοτάκης».

«Αυτά δίνονται «μέσα από ιδιωτικά ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ιδιωτικές πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών, πάντα με το αζημίωτο βέβαια, (βλ. προμήθειες, για τους μετόχους τους). Συγκεκριμένα, για τα διάφορα προηγούμενα pass, όπως τα άπαξ καύσιμα με δελτίο (fuel pass), άπαξ τρόφιμα με δελτίο (market pass), Εύβοια pass, Σάμος pass, επιλέχθηκε από την κυβέρνηση ηλεκτρονικό πορτοφόλι και πλατφόρμα συναλλαγών ιδιοκτησίας οικογένειας Λάτση. Πλέον έχει περάσει στην JP Morgan το μερίδιο της οικογένειας», υποστηρίζει.

Η κυβέρνηση φοβάται το δημόσιο χαρακτήρα

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί τρέμουν το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, τη δημόσια δωρεάν πλατφόρμα ψηφιακών συναλλαγών που προτείνει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη;». αναρωτιέται.

Συμπληρώνει ότι «Επειδή τους στερεί τεράστιες, ληστρικές προσόδους που βγάζουν εις βάρος μας! Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν αυτά που προβλέπει το ΔΗΜΗΤΡΑ, πάντα με τον δικό τους ταξικό και κατ' αποκοπή (one-off) τρόπο βέβαια, και ταυτόχρονα να λασπολογούν, να κατασυκοφαντούν το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, λέγοντας εν γνώσει τους απίστευτα ψεύδη».

«Να είστε υποψιασμένοι/ες: όσοι καταφέρονται ενάντια στο σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, υπηρετούν τις ληστρικές προσόδους των ολιγαρχών και των τραπεζιτών», καλεί τους πολίτες το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη.

Εν κατακλείδι, «άραγε αυτό το άπαξ χαρτζιλίκι στις νέες και νέους μας των 18 και 19 ετών γιατί το δίνει ο κ. Μητσοτάκης; Προσπαθεί να εξαγοράσετε την ψήφο τους ή την αποχή τους; Τα pass πάνε σύννεφο, αλλά όταν είναι να θεσμοθετηθούν πραγματικά σημαντικές αλλαγές για τη νεολαία, όπως η τροπολογία του ΜέΡΑ25 για ψήφο των νέων από τον τόπο εργασίας ή σπουδών τους, την απορρίπτουν ασυζητητί».

Δείτε επίσης