Πολιτική

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 7,4 μονάδων για ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης - Δύο στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνουν μέτρια ή κακή οικονομική κατάσταση

Δημοσκόπηση RASS
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πρώτη δημοσκόπηση - της εταιρείας RASS - εν όψει των περιφερειακών εκλογών του φθινοπώρου, «φωτίζει» τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και εν όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, με τη ΝΔ να διατηρεί προβάδισμα 7,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην τρίτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 9,5% και στην τέταρτη το ΠΑΣΟΚ με 8,8% . Ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφηκαν στο 9,1%.

Πάνω από 60 μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, τη στιγμή που δύο στους τρείς ψηφόρους δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι είτε μέτρια - δηλαδή τα βγάζουν πέρα με δυσκολία - είτε κακή , δηλαδή δεν τα βγάζουν πέρα ούτε για τα αναγκαία.

Πάνω από ένας στους πέντε ψηφοφόρους - το 22,5% - της Περιφέρειας Αττικής δηλώνει κεντρώος, ενώ το 18,3% δηλώνουν «αριστεροί» , το 16,1% «κεντροδεξιοί», το 14,3% κεντροαριστεροί, το 13,7 «δεξιοί» , το 1,5% «ακροδεξιοί» και το 1,2% «ακροαριστεροί». Υπάρχει και ενα 12,4% που αρνείται να αυτοτοποθετηθεί στην κλίμακα «Αριστερά - Δεξιά».

Δείτε την έρευνα :

Δημοσκόπηση RASS

Δημοσκόπηση RASS

Δημοσκόπηση RASS

Δημοσκόπηση RASS

Με σημαντική διαφορά προηγείται ο σημερινός περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ενόψει των περιφερειακών εκλογών - και με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υποψηφιότητες.

Συγκεντρώνει 34,7% στην πρόθεση ψήφου και 50% θετικές γνώμες, με δεύτερο τον Γιάννη Σγουρό , που καταγράφεται στο 12,6% με 34,7% θετικές γνώμες, τρίτο τον Γιώργο Ιωακειμίδη με 7% και 14,9% θετικές γνώμες και τον Γιάννη Πρωτούλη με 4,8% και 11,1% θετικές γνώμες. Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φθάνει στο 27,4%.

Δημοσκόπηση RASS

Δημοσκόπηση RASS

Δημοσκόπηση RASS

Δείτε επίσης