Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα στις 7 μονάδες μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη μέτρηση μετά το ντιμπέιτ, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει την διαφορά - 8,2% μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου - Καταλληλότερος ο Κ.Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα στις 7 μονάδες μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αυξάνει τη διαφορά της η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 31,1%, την Αξιωματική Αντιπολίτευση 24,1%, το ΠΑΣΟΚ να είναι στην τρίτη θέση με 8,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, το ΜΕΡΑ25 με 3,8%, και η ΕΛ.Λύση με 2,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου τώρα η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28% 4%, η Ελληνική Λύση μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5%

Στην εκτίμηση ψήφου τώρα η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, μια διαφορά άνω των 8 μονάδων δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

δημοσκόπηση metron analysis, νδ, συριζα, μητσοτακης, τσιπρας

Σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δίνει η παράσταση νίκης που λαμβάνει το 70% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

δημοσκόπηση metron analysis, νδ, συριζα, μητσοτακης, τσιπρας

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

δημοσκόπηση metron analysis, νδ, συριζα, μητσοτακης, τσιπρας

Η δημοσκόπηση της Metron έχει μεγάλη σημασία καθώς το δείγμα, 2.105 άτομα, είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες έρευνες κι έχει «πιάσει» και το debate και δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά του, να απορροφά πλήρως τις ζημιές από τα Τέμπη και με βάση την εκτίμηση ψήφου μπορεί να διεκδικήσει σε δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία.

Δείτε επίσης