Πολιτική

Ανδρουλάκης στον Alpha: «Όχι» σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

«Μεγάλος χορηγός του Μητσοτάκη ο Τσίπρας», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Live η συνέντευξη του Ανδρουλάκη στον Alpha
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια που πυροδότησε η διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Alpha.

«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση. Με τη στάση αυτή του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης βγαίνει από τη δύσκολη θέση. Εγώ δεν αποκλείω καμία συνεργασία, αλλά θέτω συγκεκριμένο πλαίσιο για αυτή τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπορεί να θέσει την ατζέντα», σημείωσε.

Τι είπε για ζητήματα οικονομίας

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε έμφαση στα θέματα και τα ζητηματα που αφορούν στους πολίτες, όπως της Οικονομίας:

«Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις "καλές" στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους. Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι; Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που "γδέρνουν" τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα.

Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%. Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Alpha:

Δείτε επίσης