Πολιτική

Viral η ανάρτηση με την ακροστιχίδα για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Πρωτοφανή αίσθηση έχει προκαλέσει στα social media η έμπνευση αγνώστου θαυμαστή του Υπουργού Ανάπτυξης και υποψήφιου βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών

Άδωνις Γεωργιάδης, ανάρτηση, social media, ακροστιχίδα, viral, προεκλογική περίοδος, κάλπες, εκλογές, Εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πρωτοφανή αίσθηση έχει προκαλέσει στα social media η πρωτότυπη και ασυνήθιστη δημιουργική «έμπνευση» αγνώστου θαυμαστή - και πιθανότατα οπαδού - του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και υποψηφίου βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη, με καλλιτεχνική αίσθηση αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το συγκεκριμένο εικαστικό με την χρήση αρχαιοελληνικών και νεοελληνικών επιθέτων που ως ακροστιχίδα σχηματίζουν το μικρό όνομα (Άδωνις) του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν το δημιούργησε ο ίδιος ή το επιτελείο του για προεκλογικούς λόγους αλλά το προώθησε εξαιτίας της πρωτοτυπίας, της έμπνευσης και της μοναδικότητας του. Μάλιστα, ευχαρίστησε τον άγνωστο «δημιουργό» του για το απρόσμενο και πανέξυπνο αυτό εικαστικό, που χρησιμοποίησε στην δική του ανάρτηση.

«Αυτό δεν το έχω φτιάξει εγώ, το βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά όποιος το σκέφθηκε είναι απίστευτος! …τον ευχαριστώ θερμά!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

H ακροστιχίδα με τα αρχικά του ονόματος του Yπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχηματίζει το όνομα «Άδωνις» με τα εξής επίθετα:

* Άβλητος, για το γράμμα «Α», που σημαίνει «εκείνος που δεν έχει βληθεί ή πληγεί»
* Δίκαιος, για το γράμμα «Δ», που σημαίνει «εκείνος που μάχεται για το δίκαιο, το σωστό και το νόμιμο»
* Ωκύθοος, για το γράμμα «Ω», που σημαίνει «ταχύς, γρήγορος»
* Νικαφόρος, για το γράμμα «Ν», που σημαίνει «εκείνος που επιτυγχάνει νίκες»
* Ιθύς, για το γράμμα «Ι», που έχει αρκετές ερμηνεία αλλά συνήθως ερμηνεύεται ως «ευθύς, ακριβής, σωστός, ειλικρινής, τίμιος»
* Σώφρων, για το γράμμα «Σ», που σημαίνει «συνετός, λογικός, προνοητικός, μετρημένος»

Η ανάρτηση του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας με την ακροστιχίδα ως πρωτότυπη εκδοχή του μικρού του ονόματος η οποία αποδίδει συγκεκριμένα προτερήματα του Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε...καταιγίδα σχολίων και αναρτήσεων, με αποτέλεσμα να γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα μέσα σε λίγες ώρες. Μόνο το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη έχει φθάσει τις 56.000 προβολές από το πρωί και χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, σχόλια και likes.

Δείτε επίσης