Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Με παρακολουθούσαν. Γιατί δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

«Ένα παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την Ελένη Χρονοπούλου»

Ανδρουλακης υποκλοπες, ανδρουλακης συνεντευξη, εκλογεσ 2023, ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλακης Τσιμτσιλη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης καλεσμένος στην εκπομπή «Happy Day», παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης λίγες μέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαϊου.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν δίστασε να αναφερθεί στην Εύα Καϊλή και το Qatargate, τις παρακολουθήσεις, την υπόθεση Γεωργούλη αλλά και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Αγωνίζομαι για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό κόμμα γιατί ισχυρή κεντροαριστερά θα είναι ανάχωμα στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το πελατειακό κράτος», είπε αρχικά στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πρέπει να στηρίζουμε δυνάμεις αξιόπιστες. Υπάρχουν δύο επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία λέγοντας θα σκίσω τα μνημόνια, έφερε νέα. Έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, μην πληρώνετε και με νόμο του παρέδωσε δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια στα funds και χύνει κροκοδείλια δάκρυα σε σπίτια ανθρώπων που είναι λίγες μέρες από την έξωση. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα».

Και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε και τι είπε; Θα κάνει βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, θα έχουμε υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ένα παρακράτος υποκλοπών, έχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του. Σίγουρα γνώριζε για τις υποκλοπές. Διότι είχε προηγηθεί η ιστορία του κ. Κουκάκη. Δεν θα ρώτησε τους συνεργάτες του; Προκαλεί την νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο τρόπος που χειρίζεται ο κ. Μητσοτάκης θέματα σοβαρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαίνεται ότι δεν έχει ενσυναίσθηση».

«Με παρακολουθούσαν γιατί δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι τον παρακολούθησαν γιατί δεν ήθελαν να βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, γιατί ο πρωθυπουργός έχει εμμονή μαζί του.

«Ξέρω γιατί με παρακολουθούσαν. Γιατί δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία, ήμουν για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό δείχνει και την παρακμή του συστήματος εξουσίας. Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν θέλω να συγκυβερνήσω, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Ένας άνθρωπος που λέει ότι ο Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί μου, ποιος έχει εμμονή; Αυτός που παρακολουθούσε εμένα ή εγώ; Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές. Στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι πάμε πολύ καλά, αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ» είπε.

«Προσπάθησαν να εξοντώσουν τη Χρονοπούλου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

«Δεν σας κάνουν εντύπωση τα μειωμένα αντανακλαστικά στην περίπτωση Παππά και τα αυξημένα στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη; Η δικαιοσύνη είναι α λα καρτ; Όταν αθωώνει τον έναν συνεργάτη είναι καλή, αλλά στην άλλη περίπτωση είναι κακή Δικαιοσύνη…» είπε.

«Καλέστε εδώ την κ. Χρονοπούλου να σας πει ποια είναι η ψυχολογία της. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι αδιανόητο εδώ και τρία χρόνια οι βελγικές Αρχές να διερευνούν μια καταγγελία και εν τέλει να καταλήγουν στην άρση ασυλίας του προσώπου αυτού. Δεν ήξερε κανείς το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, ούτε η οικογένειά της και ξαφνικά μέσα σε 5 λεπτά να το μαθαίνετε όλοι εσείς και να ενημερώνετε και εμάς. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και είναι ντροπή για αυτούς που διέρρευσαν το όνομά της. Προσπάθησαν μέσω της κ. Χρονοπούλου να τρομοκρατήσουν άλλους ανθρώπους» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εγώ λέω κάθε γυναίκα, η οποία έχει υποστεί κάποια κακοποίηση, να ενθαρρύνεται και να προχωράει σε καταγγελία γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας στην κοινωνία μας. Ένα παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την Ελένη Χρονοπούλου κι αυτό δείχνει ότι είναι δικαιωματιστές α λα καρτ» ανέφερε.

Κλείνοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Η Ελένη Χρονοπούλου είναι ένα πρόσωπο δυναμικό και κατά την άποψή μου σήκωσε ένα σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία μας».

«Δεν συγκαλύπτω κανέναν, όποιος προσβάλει τον ελληνικό λαό πάει σπίτι του»

Για την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ και την προφυλάκιση της για το σκάνδαλο Qatargate ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Δεν συγκαλύπτω κανέναν, όποιος προσβάλει τον ελληνικό λαό πάει σπίτι του». «Σε μερικά λεπτά πήρα καθαρές αποφάσεις. Έπραξε το ίδιο ο κ., Τσίπρας με τον στενό του συνεργάτη; Η κ. Καϊλή δεν ήταν ο Παππάς του κ. Τσίπρα ούτε ο Δημητριάδης του Μητσοτάκη. Έδειξα στον ελληνικό λαό ότι επειδή δεν με κρατάει κανένας η κ. Καϊλή σε λίγα λεπτά έγινε παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ» είπε και διερωτήθηκε «γιατί δεν κάνει ο κ. Τσίπρας το ίδιο για τον κ. Παππά; Γιατί ο κ. Δημητριάδης δεν είναι στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Κοντολέων; Η κ. Βλάχου;» αναρωτήθηκε.

«Πιστεύω η βελγική δικαιοσύνη θα κάνει καλά τη δουλειά της» απάντησε για το αν πιστεύει ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. «Η κ. Καϊλή εξέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Δεν συγκαλύπτω κανέναν, όποιος προσβάλει τον ελληνικό λαό πάει σπίτι του».

Δείτε επίσης