Πολιτική

Σκέρτσος: Πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης»

«Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…»

Σκέρτσος για Κατρούγκαλο, Παραίτηση Κατρούγκαλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι "μαρτυριάρης"» είναι η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόσυρση Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αυτογκόλ» με τις δηλώσεις του για τις εισφορές.

«Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Σκέρτσος για Κατρούγκαλο: Αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει το 20% κρατήσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Νωρίτερα την Πέμπτη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, ο κ. Σκέρτσος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και σημειώνει ότι έχουν προειδοποιήσει για φοροεπιδρομή, ώστε να βγει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Σκέρτσου είχε ως εξής:

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε "ναι" στην πρόοδο και στην προκοπή όλων μας και "όχι" στη δεύτερη φορά στη συμφορά».

Ο σάλος και η παραίτηση

Ο πρώην υπουργός ξεσήκωσε πολιτικές «θύελλες», ακόμη και στην Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς σε σχετικές δηλώσεις του, ενώ «καρφιά» δέχτηκε τόσο από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο όσο και από τους κόλπους των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δείτε επίσης