Πολιτική

Υπ. Εσωτερικών: Σε ισχύ η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου-Αν εκλεγεί μπορεί να παραιτηθεί

Η υποψηφιότητά του στις εκλογές παραμένει σε ισχύ καθώς έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο

Κατρουγκαλος, εκλογεσ 2023, ΣΥΡΙΖΑ, υπουργειο Εσωτερικων, παραιτηση κατρουγαλου, ψηφοδελτια ΣΥΡΙΖΑ, σταυροι κατρουγκαλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά την δήλωση παραίτησης.

Ειδικότερα, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών μετά από ερωτήματα που ετέθησαν για την υποψηφιότητα του κ. Καστρούγκαλου, ανέφεραν ότι «με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την δήλωση που έκανε για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και προχώρησε σε απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου:

Σύγχυση στην Κουμουνδούρου

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά το άδειασμα του Γιώργου Κατρούγκαλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν ορκιστεί εφόσον εκλεγεί. Θα πρέπει δηλαδή, να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί (αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα) και στη συνέχεια να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του.

Δείτε επίσης