Πολιτική

Εκλογές 2023 - Πιερρακάκης: Αποτελέσματα στις 21.30 στο 80% των τμημάτων

Τι είπαν οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιάννης Ματζουράνης στο MEGA για τον Κατρούγκαλο

Κυριάκος Πιερρακάκηςμ, Γιάννης Ματζουράνης, Εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για την εκλογική διαδικασία και για τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές ενόψει των εκλογών 2023, μίλησαν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο κ. Πιερρακάκης, συγκεκριμένα, μιλωντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στη διαδικασία των εκλογών και εξηγώντας και γιατί δεν υπάρχουν «ψηφιακές εκλογές».

«Το σημαντικό αυτής της διαδικασίας είναι ότι θα υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα, θα υπάρχει τάμπλετ σε κάθε εκλογικό τμήμα και αυτό θα οδηγήσει στο να έχουμε πάρα πολύ καλή εικόνα αποτελεσμάτων το βράδυ. Θεωρούμε ότι στις 9.30 ώρα θα έχουμε το 80% των αποτελεσμάτων. Στις 20.00 η ώρα θα έχουμε μία πρώτη εικόνα, με το 10% των αποτελεσμάτων. Η προσομοίωση που θα γίνει από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών και την Singular. Νομίζω ότι θα έχουμε μία καλή εικόνα και με τους σταυρούς γύρω στις 23.30 ώρα. Στις 12 το βράδυ θα έχουμε μία σαφή, πλήρη εικόνα για το ποιος εκλέγεται και πού», δήλωσε αρχικά

Για την ψηφιοποίηση είπε πως, «η ψηφιοποίηση μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή μας από τις εκλογές, από τις εκλογές του 1981 στην Ελλάδα, και μετά βήμα βήμα γινόταν κάτι καλύτερο ψηφιακά. Δεν είμαι υπέρ στο να γίνονται οι εκλογές με ένα «κλικ». Θα έλεγα ότι είναι κάτι που το κάνεις τελευταίο, πρώτα χτίζεις το ψηφιακό κράτος, θεμελιώνεις την εμπιστοσύνη στον κόσμο, εξοικειώνεις τον κόσμο σε αυτό και μετά τελευταίο τελευταίο βάζεις τον πυρήνα της δημοκρατικής διαδικασίας σε αυτό».

Για την ψήφο των ομογενών και τον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν στην Ελλάδα οι ψήφοι ανέφερε πως, «ψηφιακά ψηφίζει μόνο η Εσθονία, που είναι το πιο ψηφιακό κράτος στον κόσμο, αλλά είναι περίπου στο μέγεθος της Πελοποννήσου. Έχουμε το σύστημα Ζευς με το οποίο ψηφίζουμε για εκλογές σωματείων ή κομμάτων. Συστήματα υπάρχουν, κουβέντα είναι θεσμική και όχι τεχνολογική. Θέλεις ή δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ψηφιακή ψήφο; Η άποψή μου είναι ότι αυτό το κάνεις τελευταίο».

Ο κ. Μαντζουράνης, από την πλευρά του μιλώντας στην μιλωντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε δική του πλατφόρμα για τις εκλογές, σχολίασε ότι «θέλουμε να ελέγχουμε την ροή των αποτελεσμάτων. Ως κόμμα και ως πολίτες έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε τη διαδικασία. Δεν έχουμε καμία υποψία ή ένδειξη ότι θα γίνει νοθεία ή οτιδήποτε, απλά ψηφιοποιείται και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Κατρούγκαλο υπογράμμισε πως, «είναι αυτογκόλ για τον κ. Κατρούγκαλο, είπε μία προσωπική γνώμη μου σε μία κρίσιμη στιγμή. Ήταν εκτός της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι τις παραμονές των εκλογών τα στελέχη θα πρέπει να κρατούν τις προσωπικές απόψεις τους για τον εαυτό τους. η απάντησή του δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμά μας που έχει δημοσιευτεί. Έκανε ένα βαρύ πολιτικό λάθος και το πλήρωσε».

«Είχαμε αποκάλυψη ενός πραγματικού προγράμματος. Εκ των πράγματων έχουμε ένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που το κοστολογούμε στα 83 δις ευρώ. Τα 83 δις επειδή δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιον μηχανισμό που να παράγει χρήματα, από κάπου πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα. Θα έρθουν από υπερφορολόγηση είναι σαφές. Είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταξικά και αξιακά χαρακτηριστικά αυτό. Τότε είχαν το επιχείρημα του μνημονίου, τώρα ζητήθηκε να επαναληφθεί το ίδιο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. θα δεχόμουν την προσωπική άποψη μόνο αν παίρναμε απάντηση για το πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δείτε επίσης