Πολιτική

Θεοδωρικάκος απαντά στον Σοϊλού: «Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο

Θεοδωρικάκος απαντά στον Σοϊλού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στις αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι το βράδυ του α’ γύρου των τουρκικών εκλογών, είχε δοθεί εντολή «από το Λαύριο» να υπάρξουν ταραχές στην Τουρκία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε άλλωστε ότι πριν λίγους μήνες «οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Αθήνα δύο παράνομους μετανάστες που ετοίμαζαν διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα».

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα ισχυρή. Ως πυλώνας σταθερότητας παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις, αλλά και κάθε απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Ιδίως, όταν αυτές εκφράζονται σε προεκλογική περίοδο και για τις δύο χώρες», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Επαναλαμβάνουμε και πάλι. Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό απεδείχθη για ακόμη μια φορά μόλις πριν λίγους μήνες: Όταν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Αθήνα δύο παράνομους μετανάστες που ετοίμαζαν διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα ισχυρή. Ως πυλώνας σταθερότητας παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις, αλλά και κάθε απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Ιδίως, όταν αυτές εκφράζονται σε προεκλογική περίοδο και για τις δύο χώρες».

Θεοδωρικάκος απαντά στον Σοϊλού

Τι είχε πει νωρίτερα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού

Νωρίτερα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν πληροφορίες ότι Κούρδοι από το Λαύριο θα έμπαιναν στην Τουρκία, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στις εκλογές, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο στηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

«Οι δικές μας υπηρεσιών πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκαν οδηγίες από το Λαύριο να παρέμβουν για να μπερδέψουν την κατάσταση, ώστε οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μπερδέψουν τα πράματα και να δραστηριοποιηθούν στην Τουρκία», είχε αναφέρει, προσθέτοντας: «Μας λένε από την Ελλάδα από τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας».

Δείτε επίσης