Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Ο διχασμός Μητσοτάκης- Τσίπρας θα μπει στο χρονοντούλαπο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το Ηράκλειο Κρήτης αναφέρθηκε σε πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και εξέπεμψε μήνυμα νίκης

Ανδρουλάκης: «Ο διχασμός Μητσοτάκης- Τσίπρας θα μπει στο χρονοντούλαπο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε την τελευταία του κεντρική προεκλογική ομιλία πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ο ίδιος, ως παιδί, είδε τον Ανδρέα Παπανδρέου να μιλά στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνέχεια τόνισε πως «ο διχασμός Μητσοτάκης- Τσίπρας θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

«Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους, όλους μαζί, ο στόχος είναι ένας, να γίνει το ΠΑΣΟΚ αντισυστημική δύναμη της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε ανάχωμα, αποτρέπουμε τα χειρότερα σενάρια για την πατρίδα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: «εσείς μου δώσατε εντολή… ξέρετε ποιος είμαι, μαζί τελειώνουμε την Κυριακή το τανγκό της τοξικότητας που χορεύουν Μητσοτάκης- Τσίπρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη δημοκρατική ταυτότητα της Κρήτης, που όπως είπε «δεν επέτρεψε να φυτρώσει ποτέ στην περιοχή η Χρυσή Αυγή». Την ίδια ώρα τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης άφησε τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία, μέσα από τη φυλακή γι’ αυτό ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Από την άλλη στρέφοντας τα βέλη του προς τον κ. Τσίπρα διερωτήθηκε εάν «προοδευτικοί είναι αυτοί που έχουν για δεξί χέρι τον Αντώναρο;», ενώ πρόσθεσε πως «είναι ντροπή να λέει ο Μπαρμπαρούσης θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

«Η νέα γενιά είναι περήφανη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «απορρίπτει τα pass», ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί πρακτικές του πατέρα του με τις υποκλοπές.

Νωρίτερα την Παρασκευή από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ίδιος τόνισε ότι «το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό κι εγώ δείχνω έναν άλλο δρόμο», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο ίδιος επανέλαβε πολλές φορές, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τις πολιτικές τους αναγκάζουν το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό ανάχωμα.». «Αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν θα πηγαίναμε στον γκρεμό.», είπε.

Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1: «Συνεργασία ανάμεσα και στο πρώτο και στο τέταρτο κόμμα»

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι μετεκλογική «συνεργασία μπορεί να υπάρξει όχι απαραίτητα ανάμεσα στο πρώτο και στο τρίτο κόμμα, αλλά και ανάμεσα στο πρώτο και στο τέταρτο κόμμα».

«Ο Τσίπρας έχει το θράσος να το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου»

«Ο Τσίπρας έχει το θράσος να το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου. Βρήκε χίλιες προφάσεις να μην ψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και τώρα κάλεσε τους ψηφοφόρους της Χρυσή Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους να έρθουν στο παραδοσιακό, πραγματικό σπίτι της Αριστεράς και όχι στον μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί οι ψηφοφόροι να μην ξέρουν τι ψήφισαν όταν υπάρχουν καταδίκες ανθρώπων για δολοφονίες και ξυλοδαρμούς. Εμείς τέτοιους ψηφοφόρους δεν τους θέλουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έφερε τελευταία ώρα την τροπολογία και άφησε τρία χρόνια τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία για να μειώσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

Δείτε επίσης