Πολιτική

Εκλογές 2023: Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε ποια εκλογικά κέντρα θα ψηφίζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας - Τι ώρα αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Πολιτικοί αρχηγοί, εκλογικό κέντρο, εκλογική περιφέρεια, ψηφοφορία, Εκλογές 2023, Εθνικές εκλογές, Εθνικές εκλογές 2023, Βουλευτικές εκλογές, Βουλευτικές εκλογές 2023,  Πολιτικά κόμματα, Πολιτικά, Πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άνοιξαν και επισήμως πριν από λίγη ώρα οι κάλπες των εθνικών εκλογών στα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και οι πολίτες προσέρχονται (από τις 07.00) για να ψηφίζουν το κόμμα της επιλογής τους και να εκλέξουν τους βουλευτές (με σταυρό ή σταυρούς προτίμησης αναλόγως της περιφερειακής ενότητας) στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Εθιμοτυπικά οι αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών θα προσέλθουν στις κάλπες και θα δώσουν το παράδειγμα της συμμετοχής στις εκλογές και της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Μάλιστα, όπως συνηθίζεται θα βρεθούν από νωρίς στα εκλογικά κέντρα, όπου πρόκειται να ψηφίσουν.

* Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 και Κουρτίδου) στις 12 το μεσημέρι.

* Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30, στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς στο 361ο εκλογικό τμήμα (Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας). Ως γνωστόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στον Έβρο, και στην Α' Θεσσαλονίκης.

* Λίγο νωρίτερα, στις 9.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών (Χιλιανδαρίου 2-4) στην Κυψέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, στις Σέρρες και στην Α' Πειραιά.

* Στη γενέτειρά του, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9.45 θα ψηφίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431). Όπως έχει ανακοινωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα Αθηνών και στην Α' Θεσσαλονίκης.

* Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.00 στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας). Ο ίδιος έχει επιλέξει ως εκλογικές του περιφέρειες τον Βόρειο Τομέας Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.

* Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9.30 στο σχολικό συγκρότημα στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439). Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά, στην Α' Αθήνας και στην Πάτρα.

* Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα ψηφίσει στις 11:30 στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού (Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 30) στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό και τέως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, θα ψηφίσει στις 9 στο εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στον Αγ. Ελευθέριο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο (Τριών Ναυάρχων) στην Πάτρα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρώην πρωθυπουργού και τέως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο εκλογικό τμήμα της Πύλου της Μεσσηνίας, χωρίς όμως ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί η ώρα προσέλευσής του.

Δείτε επίσης