Πολιτική

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Στόχος το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση»

Πώς εκτιμούν στη Χαρ. Τρικούπη τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου

πασοκ, εκλογέσ, εκλογέσ 2023, πασοκ-κιναλ, ποσοστά, αποτελέσματα, κάλπη, ψηφοφορία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα ποσοστά που κατάφερε να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το κόμμα. «Έχουμε ανεβάσει 50% τις δυνάμεις μας και σε απολυτό αριθμό, πάνω από 200.000 ήρθαν και εμπιστεύτηκαν ξανά το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, είμαστε εδώ ως πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό. Έχουμε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή του τόπου και να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Τα λάθη Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το υψηλό ποσοστό που πήρε. Ο κ. Τσίπρας ήταν ο καλύτερος χορηγός του».

Και συμπλήρωσε: «Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που έκανε σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον, μάλιστα, για θράσος. «Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

«Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο. Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», συμπλήρωσε.

«Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι “Πρέσπες του Αιγαίου” και “η θάλασσα δίχως σύνορα”, για τα “τοπικά νομίσματα” και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», ανέφερε.

Δείτε επίσης