Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Συνεδρίασε η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας

Παρά τις τρεις επιστολές προς την αρμόδια αρχή, ο Έλληνας ευρωβουλευτής απουσίαζε και έδωσε εξηγήσεις δια επιστολής

Αλέξης Γεωργούλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, Τρίτη (23.5), στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα απέχει από τη διαδικασία. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Όπως αναφέρει το Open, έγινε μια πρώτη συζήτηση, ωστόσο η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εντός του επόμενου διμήνου.

«Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε από την πλευρά της η συνήγορός του, Σταματία Μαλλά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τουλάχιστον τρεις επιστολές, τόσο προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα όσο και στην ίδια την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, μέσω των οποίων ζητούσε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της άρσης ασυλίας του.

Την ίδια ώρα και όπως μεταδίδει το STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα.

«Δεν πιστεύω πως έχει κληθεί να δώσει κατάθεση»

Σχετικά με την υπόθεση κλήθηκε να μιλήσει ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Mega και την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Όπως είπε εκτιμά πως ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έχει προβεί σε κατάθεση προς τον ανακριτή λόγω της βουλευτικής του ασυλίας που κατέχει ακόμη.

«Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης