Πολιτική

ΚΚΕ: «Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που την στήριξαν»

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του κατά την διάρκεια της κεντρικής επιτροπής εξέδωσε ο Περισσός

ΚΚΕ, κκε, ΣΥΡΙΖΑ , συριζα, Αλέξης Τσίπρας, ομιλία, συνεδρίαση, Κεντρική Επιτροπή, πολιτική, Εκλογές, εκλογεσ, εκλογέσ 2023,  Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που διατύπωσε στην ομιλία του κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής εξέδωσε πριν από λίγο το ΚΚΕ.

Με ιδιαίτερα καυστικό και έντονο ύφος απάντησε στις αιτιάσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ περί «μικροκομματικών εμφυλίων» και για πολιτικές διαμάχες που ευνοούν την ΝΔ και την δεξιά παράταξη λίγο πριν την διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια την ΝΔ» επισημαίνει το ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού».

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως «δεν θα σηκώσουμε το γάντι που μας πετάνε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ».

Μάλιστα, υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να απαντήσει στις προκλήσεις που δέχεται προεκλογικά: «Εμείς σε μικροκομματικούς εμφυλίους, που ευνοούν τη Δεξιά, δεν πρόκειται να εμπλακούμε». Ωστόσο, τόνισε με νόημα πως αυτό δεν σημαίνει «ότι θα γυρίζουμε κάθε φορά και το άλλο μάγουλο».

Δείτε επίσης