Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τέλειωσε η περίοδος που η αντιπολίτευση ήταν χορηγός της κυβέρνησης»

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε η Χαρ.Τρικούπη στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκοσ Ανδρουλάκησ, Νέα Δημοκρατία, άκησ σκέρτσοσ, ανακοίνωση, συνέντευξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άκη Σκέρτσο για την κριτική που άσκησε στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη πώς δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

«Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία για το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που κατέθεσε στην Κομισιόν και όπως αναφέρει «περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026. Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή».

Η Χαριλάου Τρικούπη στο σχόλιό της υποστηρίζει πώς το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επισημαίνει τη σύσταση της Κομισιόν, για καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα, οι οποίες δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

«Επ' αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος; Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης