Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ θέλει αναβίωση της συγκυβέρνησής του με τη Νέα Δημοκρατία

Έντονη κριτική με αιχμές για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις Μπατζελή και Αποστολάκη

ΣΥΡΙΖΑ, συριζα, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πασοκ, Εκλογές 2023, Εθνικές εκλογές, Εθνικές εκλογές 2023,  Εκλογές 25 Ιουνίου, Βουλευτικές εκλογές, Βουλευτικές εκλογές 2023, Νέα Δημοκρατία, Πολιτικά κόμματα, Πολιτικά, Πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Πυρά» κατά της Χαριλάου Τρικούπη με...αιχμές για το Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή δηλώσεις στελεχών του Κινήματος περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές του Ιουνίου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με επίκεντρο τις δηλώσεις της (πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και νυν μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή και της βουλεύτριας (και πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης) Μιλένας Αποστολάκη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία επικρίνει με αιχμηρό ύφος τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί πιθανής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ “βεβαίως” θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως το γεγονός πως δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή από προσωπικό από τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία: «Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ, αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκλεγείσα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη σε σχετικό ερώτημα στην εκπομπή «Live News» του Μega, απάντησε ως εξής: «Αν σας πει (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης), ελάτε να κυβερνήσουμε, θα του πείτε "δεν ερχόμαστε" ή "να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός;"...».

Διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως το πλέον πιθανόν είναι το ΠΑΣΟΚ αν απαντήσει θετικά υπό προϋποθέσεις: «Θα του πούμε, βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε. Προγραμματικό πλαίσιο, τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα διαπραγματεύσιμα και τρίτο πρόσωπο –πολιτικό- κοινής αποδοχής».

Όσον αφορά την Κατερίνα Μπατζελή είχε ερωτηθεί κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής τι πρόκειται να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που από τις νέες εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται «2,3, 5,10 έδρες» η απάντησή της δεν ήταν: «Δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό το θέμα», αφήνοντας πρακτικά ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο αφού δεν προχώρησε σε κατηγορηματική άρνηση του σχετικού ενδεχομένου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί νέας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: «Μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βεβαίως» θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους».

Δείτε επίσης