Πολιτική

Βίτσας για ήττα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μετρήσαμε σωστά την επίδραση του εγκλεισμού των πολιτών

Ευθύνες στην πανδημία και τον κορωνοϊό βρίσκει ο πρώην βουλευτής για την συντριβή της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ, ηττα ΣΥΡΙΖΑ, εκλογες 2023, Βίτσας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαϊου αλλά και τους λόγους που η διαφορά με τη ΝΔ ήταν συντριπτική, είπε ότι υπάρχουν ευθύνες και στον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού.

To στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου, μετά την χθεσινή του δήλωση πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται και αναφέρει πως δεν υπολόγισαν καλά τις επιπτώσεις του lockdown λόγω κορωνοϊού στην κοινωνία.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» τόνισε ο κ. Βίτσας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων πως έπαιξε ρόλο ο εγκλεισμός στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε πως «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Βίωσε μία άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, σταθερή κυβέρνηση περνούσε πολύ πιο εύκολα».

Δείτε επίσης