Πολιτική

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο - Ποιους όρους πρέπει να τηρεί

Αν κριθεί ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, τότε όλες οι πράξεις για το Qatargate ακυρώνονται, λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή, Ευρωκοινοβούλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Εύα Καϊλή από την Πέμπτη μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη στο Βέλγιο αρκεί να τηρεί τους περιοριστικούς όρους που της επιβλήθηκαν από τις δικαστικές Αρχές.

Το σημαντικό, ωστόσο, στην περίπτωσή της είναι ότι δεν ισχύει πλέον ο κα’ τοίκον περιορισμός, ενώ της αφαιρέθηκε και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κυρία Καϊλή θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα μπορέσει να εξασκήσει ξανά τα καθήκοντα της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε πως αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της αντιπροέδρου, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την υπόθεση του Qatargate ακυρώνονται.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ακόμα ο κος Δημητρακόπουλος.

Δημητρακόπουλος: Κακές οι σχέσεις της με τον Ανδρουλάκη σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο

Επιπλέον, ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα, δεν ήταν δικά της και ότι η Εύα Καιλή θα αθωωθεί.

Επίσης, ανέφερε ξανά πως οι σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Οι περιοριστικοί όροι που πρέπει να τηρεί η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ, που περιήλθε σε γνώση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι όροι για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος – είναι οι εξής

-να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση
-να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή
-να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή
να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου
-να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει
-να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Δείτε επίσης