Πολιτική

Εκλογές- Χρονοπούλου:«Δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι ξεκάθαρο»

Οι θέσεις του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Εκλογές, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νέα Δημοκρατία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να μην συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε το πολιτικό μέλος του Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ. Ελένη Χρονοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου, για πιθανή συνεργασία, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και υπό την προυπόθεση ότι η ΝΔ δεν θα έχει καταφέρει την αυτοδυναμία.

Η κ. Χρονοπούλου η οποία συγκαταλέχθηκε και στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε εκλόγιμη θέση, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα στο οποίο ηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κλειστή την πόρτα της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συγκλίσεις.

Εν μέσω λοιπόν του προεκλογικού πυρετού που επικρατεί σε όλα τα κόμματα και με ορίζοντα τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το πολιτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την αύξηση του ποσοστού του κόμματος της, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι στην προσεχή κάλπη, στοχεύουν σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει ταβάνι.

«Κλειστή η πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ» είπε η κ. Χρονοπούλου

«Καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας οπότε εκ των πραγμάτων ανήκουμε στους νικητές. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να μας ρίξει και λίγο. Δεδομένων των συνθήκων και ότι οι δημοσκοπήσεις μάς έδειχναν αρκετά χαμηλά, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε όμορφα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι σαφές και ξεκάθαρο. Όταν συνεργάστηκαν Σαμαράς – Βενιζέλος υπήρχαν έκτακτες συνθήκες στη χώρα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές συγκλήσεις. Η ΝΔ θεωρούσε ότι ήταν και θα είναι αυτοδύναμη μετά τις εκλογές».

Η ίδια συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ «έχει άλλη ερμηνεία των πραγμάτων. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, δεν προσμετράται ή αφαιρείται από τους δικούς μας στόχους. Εμείς έχουμε δικό μας πρόγραμμα. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρείται ότι ηττήθηκε, δε σημαίνει ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα μόνο για κερδίσουμε τους ψηφοφόρους του, Έχουμε ένα πρόγραμμα, καλούμε τους κεντρώους δημοκράτες να έρθουν σε εμάς».

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες τις 25ης Ιουνίου η κ. Χρονοπούλου είπε:

«Η κάλπη είναι απρόβλεπτη. Το μόνο που μένει στα κόμματα είναι να μένουν σταθερά στον στόχο τους. Ταβάνι η προσπάθειά μας δεν έχει. Επαναπροσδιορίσαμε την ταυτότητά μας, ξαναβρήκαμε την επαφή μας, όχι μόνο με τη βάση μας αλλά και με τους πολίτες που μας ψήφισαν. Όσους περισσότερους πολίτες καταφέρουμε να πείσουμε, τόσο το καλύτερο», κατέληξε.

Δείτε επίσης