Πολιτική

Το μήνυμα Μητσοτάκη για εγρήγορση και ο στόχος της αυτοδυναμίας

Το πλάνο των πρώτων περιοδειών

Κυριάκος Μητσοτάκης, κυριακοσ μητσοτακησ, μητσοτακησ, νεα δημοκρατια, Νέα Δημοκρατία, εκλογεσ, κάλπες, προκήρυξη εκλογών, προεκλογική περίοδος, Πειραιώς, Μέγαρο Μαξίμου, κυβέρνηση, αυτοδυναμία, εκλογεσ 2023, Εκλογές 21ης Μαϊου, εκλογες 25 Ιουνίου, Εκλογές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι δείχνει να λειτουργεί το κράτος με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να έχει πιάσει ήδη δουλειά. Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ο οποίος προχώρησε χθες σε μια ολιγόλεπτη πανηγυρική συνεδρίαση με σκοπό να δώσει κατευθύνσεις στους υπουργούς του οι οποίοι δεν είναι όπως κι εκείνος πολιτικά πρόσωπα αλλά πρέπει να φροντίσουν να μην χαθεί ο ρυθμός του κυβερνητικού έργου και των υποχρεώσεων που υπάρχουν μέσα στον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ το πρώτο πλάνο έχει καταρτισθεί όσον αφορά στις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρώτη εβδομάδα να έχει «κλείσει».

Παράλληλα στην οδό Πειραιώς τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη έχουν ξεκινήσει τις ζυμώσεις με εκλεγμένους βουλευτές αλλά και στελέχη που πρέπει πάση θυσία να στείλουν το μήνυμα για ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Αύριο, Κυριακή αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει στο Μοσχάτο, τους εκλεγμένους βουλευτές για να τους συγχαρεί για τον αγώνα τους και να τους ζητήσει τη μέγιστη συστράτευση. Αυτό που τονίζουν κομματικές πηγές είναι ότι δεν θα μείνει λεπτό ανεκμετάλλευτο στον δρόμο προς τις εκλογές έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει το έργο για το οποίο έχει δεσμευθεί και να εκπληρώσει το συμβόλαιο αλήθειας που έχει υπογράψει με τους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό και καθώς τον χρόνο που θα βρίσκεται στην Αθήνα θα τον περνάει στο Μοσχάτο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους δρόμους της περιοχής γύρω από τα γραφεία του κόμματος, συνομίλησε με τους πολίτες και ήπιε καφέ με φίλους και στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης.

Από το Περιστέρι στην Κρήτη και από εκεί στην Θεσσαλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει επισήμως τις περιοδείες του από την ερχόμενη Δευτέρα 29/05 από το Περιστέρι, όπου η ΝΔ επικράτησε στις εκλογές, με ομιλία στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Την Τρίτη θα βρεθεί στην Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε γαλάζια για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, ξεκινώντας από το Ηράκλειο και τη Σητεία, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν Ρέθυμνο και Χανιά. Την Πέμπτη, σειρά θα πάρουν το Παγκράτι και οι Αμπελόκηποι, ενώ την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Καρδίτσα.

Πριν από όλα αυτά αύριο Κυριακή θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και οι 300 θα ορκιστούν στις 6 το απόγευμα, θα εκλέξουν και Προεδρείο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προτείνει για Πρόεδρο τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β' Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Η Βουλή θα διαλυθεί την επομένη, θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος και η επίσημη προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιουνίου. Και το κοντέρ θα μηδενίσει.

Δείτε επίσης