Πολιτική

Συνεδριάζει το Υπουργικό - Στο τραπέζι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Κυριακή συγκροτείται σε σώμα η νέα Βουλή - Διαλύεται την επόμενη ημέρα το Σώμα ενόψει της προκήρυξης των νέων εκλογών

Υπουργικό συμβούλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:30, συνεδριάζει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς κατά την χθεσινή σύντομη συνάντησή του με τους υπηρεσιακούς υπουργούς τους ζήτησε να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ έχει διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι λειτουργική, αν και δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Αύριο, Κυριακή (28/5) αναμένεται να συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Την έδρα στην Α` Θεσσαλονίκης κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «βραχύβιας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Δείτε επίσης