Πολιτική

Σαρμάς στους υπουργούς του: Να αποφύγουμε τους κινδύνους

Ποιες είναι οι πρώτες οδηγίες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Υπηρεσιακή κυβέρνηση, Ιωάννης Σαρμάς, Υπουργικό Συμβούλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις πρώτες οδηγίες με έμφαση στην αποφυγή κινδύνων έδωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου, όπου καθορίστηκαν τα βήματα μέχρι τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική έως τις 25 Ιουνίου», είπε ο κ. Σαρμάς στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι αυτό που μπορεί να γίνει είναι να εξεταστεί ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία και πρόσθεσε ότι αυτό ίσως να είναι σημαντικότερο από τον προγραμματισμό.

Μάλιστα, όπως σημείωσε οι βασικοί κίνδυνοι πρέπει να έχουν εντοπιστεί και να υπάρχει ένα σύστημα αποτροπής και μετριασμού τους. Έφερε ως παράδειγμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας ότι τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν.

«Θα πρέπει να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργία σας. Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση και θα πρέπει να δούμε τι απαιτείται να συνεχιστεί για να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους. Άλλη μια υποχρέωση είναι διαχείριση των κίνδυνων στα υπουργεία σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε εντοπίσει τους κίνδυνους και σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε.

Δεν αρκεί όμως ο εντοπισμός, πρέπει να εφαρμόσουμε και ένα σύστημα αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το συμβάν στα Τέμπη. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν και εμάς και τον προγραμματισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρμάς.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός παρέστη το πρωί στην Ακρόπολη κατά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Ιωάννη Σαρμά στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πιο αναλυτικά, η εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Σαρμά έχει ως εξής:

Τις πρώτες οδηγίες με έμφαση στην αποφυγή κινδύνων έδωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου.

Δείτε επίσης