Πολιτική

Τρίκαλα: Απεβίωσε ο Χρήστος Οικονόμου στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Πατέρας του νεοεκλεγέντα βουλευτή Γιώργου Οικονόμου

Πέθανε, Χρήστος Οικονόμου, ΠΑΣΟΚ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Χρήστος Οικονόμου ο αποκαλούμενος «πατριάρχης» του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στα Τρίκαλα, ιδρυτικό μέλος του κόμματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, πέθανε σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Χρήστος Οικονόμου, που συνέδεσε το όνομά του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν πρόλαβε να δει τον γιο του Γιώργο, να ορκίζεται βουλευτής, καθώς ο τελευταίος εξελέγη από την κάλπη της 21ης Ιουνίου.

Η κηδεία του 88χρονου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θα τελεστεί την Τρίτη στις 12 μ. της στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Οικονόμου

Ο Χρήστος Οικονόμου, ο «Κίτσος» όπως τον αποκαλούσαν οι Τρικαλινοί συντοπίτες του που έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, επιλέγοντας έναν ρόλο θεωρητικού της παράταξης.

Ήταν εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ.

Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος ορκίζεται την Κυριακή 28 Μαϊου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τη Βάσια Οικονόμου, οι οποίοι του χάρισαν εγγονάκια.

Μέχρι πρόσφατα ο Χρήστος Οικονόμου παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση. Όμως τις τελευταίες ημέρες η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο Χρήστος Οικονόμου κηδεύεται στις 12 μ. της Τρίτης εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Ο γιος του και νέος βουλευτής Γιώργος Οικονόμου σε ανάρτησή του γράφει: «Η Ρένα, η Βάσια, ο Μιχάλης, η Βασίλκα και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει».

Δείτε επίσης