Πολιτική

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» γράφει η Ολλανδή με το καπέλο στον Βαρουφάκη μετά την ήττα

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 απευθύνει κάλεσμα και έκκληση στους «πραγματικούς πιστούς»

Βαρουφά΄κης, Εκλογές,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο αποκλεισμός του κόμματος ΜεΡΑ 25, από την Βουλή, καθώς δεν συγκέντρωσε το πολυπόθητο 3%, στις εκλογές της 21ης Μαϊου, ήταν το διαδικτυακό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και την Ολλανδή δημοσιογράφο με το κόκκινο καπέλο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Η δημοσιογράφος που έχει πλέον επιστρέψει στην Ολλανδία και η οποία απασχόλησε ποικιλοτρόπως την ελληνική πολιτική και κοινωνική σκηνή της Ελλάδας, στο πρόσφατος παρελθόν, επενέβη σε ανάρτηση του Γιάνη Βαρσουφάκη, στο twitter, σχολιάζοντας με μια φράση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαρίου.

Αποτέλεσμα που προφανώς δεν της άρεσε καθόλου αφού γράφει χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Το κάλεσμα και η έκκληση του Βαρουφάκη και η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο

Μέσα λοιπόν από το διαδίκτυο ο κ. Βαρουφάκης επιχειρεί να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου καλώντας τις «προοδευτικές δυνάμεις» να βάλουν το κόμμα του στη βουλή.

Στην νέα του ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, απηύθυνε έκκληση στους «πραγματικούς πιστούς» και σχολιάστηκε από τη γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, που δείχνει να μην έχει συνέλθει από τη συντριβή της Αριστεράς στις εκλογές.

Στην ανάρτησή του ο γραμματέας του κόμματος ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Αυτή είναι η στιγμή για τους αληθινούς πιστούς. Αυτή είναι η στιγμή για θάρρος. Θα νικήσουμε» με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ να απαντά: «Είμαι σε απόλυτο σοκ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Τα έχω χαμένα».

Ποια είναι η δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο

Υπενθυμίζουμε ότι η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έγινε γνωστή και ως «η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο», όταν το 2021 επιτέθηκε προκλητικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώπιον του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε, στο Μαξίμου, ρωτώντας «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε τότε οργισμένος:

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα και έχει σώσει ζωές στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε ημέρα. Αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα».

Έναν χρόνο νωρίτερα το 2020 η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε συλληφθεί στην Ύδρα, όπου ζούσε τον περισσότερο καιρό καθώς εργαζόταν ως ανταποκρίτρια ΜΜΕ από το εξωτερικό στη χώρα μας. Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Τότε η Ολλανδή κατηγορήθηκε τότε για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα και σύμφωνα με δηλώσεις της τότε στον Guardian, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος κάτοικος της Ύδρας κάλεσε την αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου Fridoon από το Αφγανιστάν.

Δείτε επίσης