Πολιτική

Μητσοτάκης-Κρήτη:«Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια»

Το πρόγραμμα στρέφει την προσοχή του στους πιο αδύναμους, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Εκλογές, Κρήτη, Ηράκλειο, Μητσοτάκης,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από το Ηράκλειο της Κρήτης την πλατεία του Αγίου Τίτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να ολοκληρωθεί η ημιτελής νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 25 Ιουνίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση που έχει πρόγραμμα και η οποία θα σαρώσει όλα τα εμπόδια. Τόνισε δε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στρέφει κυρίως την προσοχή του στους πιο αδύναμους.

Ηράκλειο, Κρήτη, Εκλογές, Μητσοτάκης,

«Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και του Ελευθερίου Βενιζέλου και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη

Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: «Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός - Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα»

«Σας ευχαριστώ που κάνατε όλη την Κρήτη γαλάζια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Τίτου στο Ηράκλειο.

«Στείλαμε ένα μήνυμα συνέχειας, αποφασιστικότητας, ενότητας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σταθερότητας και της προκοπής», είπε.

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά εγώ έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την στήριξή τους. Ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη, είπε και αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια που απορρίψαμε. Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα. Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους. Ο ίδιος τους ο εαυτός ήταν το πρόβλημα, είπε και τους αφήνουμε στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν».

Ηράκλειο, Κρήτη, Εκλογές, Μητσοτάκης,

Η νίκη είναι ημιτελής και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου

ου

Σημείωσε ωστόσο ότι η μεγάλη νίκη που πέτυχε η ΝΔ είναι ημιτελής και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Το βράδυ εκείνο θα τελειώσει η δουλειά μας, είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι αν ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής σήμερα θα είχαμε ήδη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας», είπε και συνέχισε: «Πρέπει να έρθουν και καινούριοι να μας ψηφίσουν γιατί στην χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής.

Στις εκλογές αυτές είπε δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση και ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ».

Ηράκλειο, Κρήτη, Εκλογές, Μητσοτάκης,

Η χώρα χρειάζεται στιβαρό χέρι στο τιμόνι – Τηλεφώνησα στον Ερντογάν – Δεν θα υπονομεύσουμε ποτέ τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τις κυβερνοεπιθέσεις και πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας.

Ηράκλειο, Κρήτη, Εκλογές, Μητσοτάκης,

Αναφέρθηκε όμως και στην Τουρκία λέγοντας: «Κάλεσα πριν από λίγο τον Τούρκο Πρόεδρο τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπα ότι προσβλέπω και προσδοκώ για μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις γιατί η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστώ με την Τουρκία με μια χώρα που έχει αναθεωρητική ατζέντα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε και σε όσους μιλούν για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Σε όλους όσοι λένε «δεν θέλουμε παντοδυναμία Μητσοτάκη» τους θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δυο φορές με πάνω από 40% και τους λέω ότι παντοδύναμος δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά ο ελληνικός λαός».

Μητσοτάκης, Ηράκλειο, Εκλογές,

Εμείς είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια και έχει πρόγραμμα που στρέφει κυρίως την προσοχή του στους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και του Ελευθερίου Βενιζέλου και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες.

Ηράκλειο, Κρήτη, Εκλογές, Μητσοτάκης,

Είμαστε έτοιμοι την επομένη των εκλογών να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας αλλά πρέπει να υπάρχει ένας νικητής και αυτός δεν είναι άλλος από την παράταξή μας τη ΝΔ.

Σας διαβεβαιώνω ότι η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας και αυτό που έγινε στο Ηράκλειο έχει ξεχωριστή σημασία. Το αποτέλεσμα των εκλογών μίλησε στην καρδιά μου και θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων».

Δείτε επίσης