Πολιτική

Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Εθνικιστικές σάλτσες» η υποστήριξη στον Μπελέρη

Η κ. Ρία Καλφακάκου προχώρησε και σε μια άστοχη σύγκριση με τους Πομάκους - Δείτε βίντεο

Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,  Ρία Καλφακάκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Ρία Καλφακάκου προχώρησε σε μια εντελώς άστοχη τοποθέτηση σχετικά με την υπόθεση της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλφακάκου χαρακτήρισε ως «Εθνικιστικές σάλτσες» τα επιχειρήματα του ψηφίσματος για την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, σε παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες εθνικιστικές σάλτσες. Φυσικά και υπάρχει ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Συνεπώς ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε με έναν μεγαλύτερο βαθμό συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι εκεί. Όχι περισσότερος εθνικισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, δεν έμεινε εκεί αλλά έκανε έναν άστοχο παραλληλισμό, συγκρίνοντας την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Αν έβγαζε η Τουρκία ένα αντίστοιχο ερώτημα, θα λέγαμε όλοι τη δουλειά έχει η Τουρκία με τους Πομάκους» είπε προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων στην αίθουσα.

«Ως Αλβανός υπήκοος αδικήθηκε. Όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα έβγαινε δήμαρχος των Ελλήνων, θα έβγαινε δήμαρχος όλων των Αλβανών υπηκόων εκεί» είπε κλείνοντας την ομιλία της.

Δείτε επίσης